Στην Τρόικα ρίχνει το «μπαλάκι» για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ο Χατζηδάκης

Ελάχιστα περιθώρια για θαρραλέες ρυθμίσεις στο επερχόμενο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μεταφέροντας τις ευθύνες στους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο υπουργός, μιλώντας στα μέλη της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνει προαπαιτούμενα μέτρα, παραδέχθηκε

ότι για τις ρυθμίσεις των δανείων «τη συζήτηση δεν την κάνουμε μόνοι μας. Η Τρόικα έχει εκ των πραγμάτων ένα λόγο. Κι εγώ θα ευχόμουν να μην έχει, αλλά έχει!».

Πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις για το νομοσχέδιο για α υπερχρεωμένα νοικοκυριά οδεύουν στο τέλος, σημειώνοντας ότι ήδη «έχουμε παρουσιάσει ένα πλαίσιο με 5 άξονες: δάνεια, Τειρεσία, πλειστηριασμούς, συνεπείς δανειολήπτες, και σε λίγο καιρό θα παρουσιάσουμε τις ρυθμίσεις, θα το φέρουμε στη Βουλή. Είμαι βέβαιος ότι θα δεχθούν κριτική, θα υπάρξουν μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις και θα ειπωθεί ότι πρέπει να προστεθούν περισσότερα. Εγώ πρώτος θα ήθελα να γίνουν περισσότερα».

Απευθυνόμενος μάλιστα προς την αντιπολίτευση είπε «να έρθετε κι εσείς στη διαπραγμάτευση, μπορεί να καταφέρετε να τους μεταπείσετε, καλοδεχούμενοι είστε! Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

The post Στην Τρόικα ρίχνει το «μπαλάκι» για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ο Χατζηδάκης appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα