Είναι πιο σημαντικό από την Κύπρο, λένε για τον μεταξύ τους γάμο BP και Rosneft

“Για δύο κολοσσιαίες εταιρείες η υπογραφή μιας μεγάλης συμφωνίας είναι ένα ιστορικό γεγονός. Τέτοιου είδους συμφωνίες είναι σημαντικότερες ακόμα και από την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Κύπρο”!

Απόλυτα ρεαλιστής, ενδεχομένως και κυνικός, εμφανίστηκε ο κύριος Igor Sechin, Διευθύνων Σύμβουλος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού της Rosneft, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως την ίδια ώρα που η πολιτική ηγεσία της Κύπρου, της Ρωσίας και σε δεύτερο

πλάνο της ΕΕ προσπαθούσαν να βρουν μια λύση στο μείζον πρόβλημα της διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, με τις διαπραγματεύσεις μάλιστα να λαμβάνουν χώρα στην Μόσχα (!), ο ίδιος και ο επικεφαλής της βρετανικής ΒΡ, συμφωνούσαν και υπέγραφαν την απόκτηση από τη Rosneft του μετοχικού μεριδίου της British Petroleum στην κοινοπραξία TNK-BP, έναντι ποσού 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ποσοστού 20% που θα λάβουν οι Βρετανοί στη νέα, ενιαία Rosneft.

Σε μια εταιρεία δηλαδή που πλέον ενσωματώνει στο δυναμικό της τα κοιτάσματα της ΤΝΚ-ΒΡ, όπερ σημαίνει ότι προσθέτει στην ετήσια παραγωγή της 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου και 95 εκατομμύρια τόνους διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου. Με δυο λόγια μετά από το deal αυτό η Rosneft καθίσταται μακράν η μεγαλύτερη ενεργειακή του πλανήτη, πάνω κι από την αμερικανική Exxon Mobil…

The post Είναι πιο σημαντικό από την Κύπρο, λένε για τον μεταξύ τους γάμο BP και Rosneft appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα