Διαμαρτυρία για τo Θεατρικό Μουσείο

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ της επιβίωσης του Θεατρικού Μουσείου της Ελλάδας, γιόρτασε πριν ο θεατρικός κόσμος την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων έξω από...
τον χώρο, που στεγάζει το Θεατρικό Μουσείο, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου της Αθήνας.

Η δυναμική μουσικοθεατρική παρουσία της «ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ» και του Σταμάτη Κραουνάκη έδωσαν για μία ώρα τον τόνο στη συγκέντρωση. Ήταν διαμαρτυρία για τα οικονομικά του Μουσείου
και την εύρεση μίας οριστικής λύσης στο πρόβλημα «χωρίς ζητιανιά», όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρός του, Κώστας Γεωργουσόπουλος, ευχαριστώντας τους υποστηρικτές και συνοδοιπόρους του Θεατρικού Μουσείου για την αλληλεγγύη τους.

«Με την κινητοποίησή μας πετύχαμε, ώστε το υπουργείο Πολιτισμού να καλύψει μεγάλο μέρος από τα χρέη μας. Είναι στην πολιτική βούληση του υπουργείου να δώσει οριστική λύση στο θέμα», σημείωσε ο κ. Γεωργουσόπουλος.

Για το θέμα της επιβίωσης του Θεατρικού Μουσείου συγκεντρώθηκαν 5.000 υπογραφές. Σύσσωμο το «Actors Studio» της Νέας Υόρκης έως και ηθοποιοί από την Ουγκάντα υπέγραψαν τη διαμαρτυρία του Θεατρικού Μουσείου. «Για να θυμίσουμε ότι ο πολιτισμός είναι το μόνο εξαγώγιμο προϊόν μας», τόνισε ο κ. Γεωργουσόπουλος.

Τη σημερινή συγκέντρωση χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Καζάκος, δηλώνοντας ότι «είναι η πρώτη σοβαρή κινητοποίηση του θεατρικού κόσμου για τη σωτηρία του Θεατρικού Μουσείου, το οποίο αποτελεί εργαλείο για τους ερευνητές».

Σε μήνυμά τους οι εργαζόμενοι του Θεατρικού Μουσείου - Κέντρου Μελέτης και Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου σημείωσαν: «Η διαμαρτυρία μας προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο μάς διεμήνυσε ότι μελετά έναν νέο σχεδιασμό για το Θεατρικό Μουσείο και ότι θα προβεί στη χρηματοδότηση των οφειλών του φορέα. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει αν ο σχεδιασμός διασφαλίζει την τύχη των αρχείων του Μουσείου, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, που χειρίζονται επί σειρά ετών αυτά τα αρχεία».

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν το «παρών» οι: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Νικήτας Τσακίρογλου, Ρένη Πιττακή, Σταμάτης Φασουλής, θανάσης Παπαγεωργίου, Εύα Κοταμανίδου, Κάτια Δανδουλάκη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μεσάλας, Μαίρη Βιτάλη, Γιώργος Μιχαηλίδης και πολλοί άλλοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα