Απελευθερώθηκαν 600 όμηροι από την πλατφόρμα στην Αλγερία

Στην απελευθέρωση 600 Αλγερινών ομήρων οδήγησε η μεγάλη επιχείρηση από αέρως κατά των ενόπλων ισλαμιστών που εκτυλίχθηκε νωρίτερα στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Αϊν Αμένας.

Πάντως, λίγο νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας ANI μετέδωσε επικαλούμενο εκπρόσωπο των απαγωγέων ότι οι αλγερινές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου του Αϊν Αμένας.

«Μαχητικά αεροσκάφη και χερσαίες μονάδες ξεκίνησαν μια απόπειρα να πάρουν δια της βίας τον έλεγχο των εγκαταστάσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των

απαγωγέων, ο οποίος απείλησε ότι οι απαγωγείς θα «σκοτώσουν όλους τους ομήρους αν οι αλγερινές δυνάμεις καταφέρουν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις».

Η βρετανική εταιρεία BP, η οποία εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις αυτές εξόρυξης φυσικού αερίου μαζί με την νορβηγική Statoil και την αλγερινή Sonatrach, ανακοίνωσε σήμερα ότι απομακρύνει από την Αλγερία «ομάδα μη απαραίτητου προσωπικού» της.

«Η κατάσταση παραμένει αβέβαιη» στις εγκαταστάσεις στο Άιν Αμένας, τον έλεγχο των οποίων προσπαθούν να ξαναπάρουν οι αρχές, προσθέτει η BP σε ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη θυμάτων.

Νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος των απαγωγέων είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας ANI ότι 34 ξένοι όμηροι σκοτώθηκαν και 7 εξακολουθούν να ζουν μετά την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε σήμερα ο αλγερινός στρατός κατά των εγκαταστάσεων στο Άιν Αμένας.Πληροφορίες ήθελαν και 14 από τους απαγωγείς να έχουν χάσει τη ζωή τους.

The post Απελευθερώθηκαν 600 όμηροι από την πλατφόρμα στην Αλγερία appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα