Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Με ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες φαίνεται πως θα γίνει το «πέταγμα» του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα. Όπως δήλωσε στο Real.gr ο μετεωρολόγος Π. Γιαννόπουλος όλα δείχνουν πως θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες συνθήκες με ηλιοφάνεια και λίγους νοτιάδες κυρίως στα δυτικά, απαραίτητους για το παραδοσιακό «πέταγμα» του χαρταετού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας τους 22 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στις

νότιες αλλά και ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι, θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς με μέγιστη ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 5 μποφόρ.

Σήμερα Τετάρτη περιμένουμε συννεφιά σε όλη τη χώρα και σταδιακή επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη με βροχές και έντονα καιρικά φαινόμενα. Πιο αναλυτικά σήμερα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα με τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Νεφώσεις θα εκδηλωθούν στην Αττική ενώ στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν παροδικές βροχές.

Τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός στα δυτικά ενδέχεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ το βράδυ τοπικές βροχές ή καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα αναμένεται σταδιακή σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 18 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 18 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με τις μέγιστες στην Κρήτη να φτάνουν στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις εντάσεων 7 με 8 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Οι ψυχρές αέριες μάζες στη δυτική Ευρώπη θα κινηθούν νότια και στη συνέχεια ανατολικά και ουσιαστικά από Πέμπτη θα αλλάξουν τον καιρό και στη χώρα μας.

Έτσι την Πέμπτη βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες αναμένονται σε αρκετές περιοχές με τους ανέμους νοτιοανατολικούς στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία πάντως λόγω των νοτιάδων δε θα πέσει σημαντικά. (κάποια «λασποβροχή» αναμένεται και στην Αττική). Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει , θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αστατο το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το Σαββατοκύριακο θα κυλήσει με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες (για παράδειγμα 13-14οC στην Αττική, 9-11οC στη Θεσσαλονίκη) αλλά με καιρό που την Κυριακή με την επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων να είναι γενικά βελτιωμένος με αρκετές ώρες ηλιοφάνειας.

The post Αλλάζει το σκηνικό του καιρού appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα