Ακόμα ένα «el clasico» στο Μπερναμπέου

Το 3ο «el clasico», σε διάστημα 11 ημερών, διεξάγεται απόψε στο "Μπερναμπέου"! Αυτή τη φορά το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα έχει ευρωπαϊκό αέρα, αφού πρόκειται για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η "βασίλισσα"...
προέρχεται από την κατάκτηση του Κυπέλλου (1-0 την Μπάρτσα στο "Μεστάγια"), ενώ έχει προηγηθεί και το 1-1, ξανά στο "Μπερναπέου" για το πρωτάθλημα.

Οι δύο αιώνιες αντίπαλοι, έχουν συναντηθεί άλλες δυο φορές (1959/60 και 2001/02) στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τη Ρεάλ να μετρά ισάριθμες προκρίσεις, έχοντας
συνολικά 3 νίκες και 1 ισοπαλία.

Σε 211 αγώνες μεταξύ των ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, οι Μαδριλένοι έχουν 86 νίκες έναντι 82 των Καταλανών, ενώ 43 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Στα 81 ματς με γηπεδούχο τη «βασίλισσα», έχει 50 νίκες έναντι 16 της «Μπάρτσα». Αγωνιστικά, για τους γηπεδούχους τραυματίας είναι ο Κεντίρα και τιμωρημένος ο Ρικάρντο Καρβάλιο.

Για την Μπαρτσελόνα, ο προβληματισμένος Πέπε Γκουαρντιόλα ξέμεινε από αριστερό μπακ, αφού τραυματίες είναι οι Μάξουελ, Αντριάνο και ο Αμπιντάλ παραμένει σε ανάρρωση. Έτσι ο Πουγιόλ που έδειξε να αποθεραπεύεται ίσως να επιστρατευτεί για το άκρο. Παράλληλα ο Ινιέστα έχει ένα σφίξιμο στη δεξιά γάμπα και είναι αμφίβολος.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γερμανός Βόλφγκαγκ Σταρκ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΡΕΑΛ (Ζοσέ Μουρίνιο/4-3-3): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Λας Ντιαρά, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία, Οζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέπε Γκουαρντιόλα/ 4-3-3): Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μασκεράνο, Πικέ, Πουγιόλ, Ινιέστα ή Αφελάι, Μπούσκετς, Τσάβι, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.
sportnooz
Keywords
Τυχαία Θέματα