Ακολουθεί η λυπητερή των 2,4 εκατ. δολ. για τον Άρμστρονγκ!

Ενός κακού, μύρια έπονται για τον Λανς Άρμστρονγκ. Μετά την ανακοίνωση από την Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) ότι από τον Αμερικάνο ποδηλάτη αφαιρούνται οι επτά τίτλοι του στον Γύρο της Γαλλίας, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, τώρα είναι υποχρεωμένος να...
επιστρέψει και τα χρηματικά έπαθλα που αποκόμισε από τις νίκες του στη διοργάνωση την περίοδο 1999-2005.

Ο
διευθυντής του Γύρου της Γαλλίας, Κριστιάν Προυντόμ ήταν ξεκάθαρος. Αφού αρχικά χαρακτήρισε «απόλυτα λογική» την απόφαση της UCI, στη συνέχεια τόνισε: «Οι κανόνες της UCI είναι σαφείς. Όταν ένας αναβάτης ακυρωθεί, θα πρέπει να καταβάλει πίσω τα χρηματικά έπαθλα».

Τα κέρδη του Λανς Αρμστρονγκ από τις νίκες του στο Γύρο της Γαλλίας, υπολογίζοντα στα 2.4 εκατομμύρια δολάρια, μέρος των οπίων μοιράστηκε με τους συναθλητές του στην US Postal.

Όμως τα άσχημα νέα για τον Αμερικανό δεν σταματούν εδώ, καθώς έχει επίσης κληθεί να επιστρέψει 7.5 εκατομμύρια δολάρια σε ασφαλιστική εταιρεία του Τέξας, που είχαν δοθεί με τη μορφή μπόνους.

Η UCI δέχθηκε τα αποτελέσματα του Οργανισμού Αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και το κύκλωμα που είχε στήσει ο αθλητής, προχωρώντας τη Δευτέρα (22/10) στην ανακοίνωση ακύρωσης των αποτελεσμάτων του και στο διά βίου αποκλεισμό του.

Χωρίς νικητή για επτά χρόνια ο Γύρος της Γαλλίας

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή (26/10) η UCI θα αποφασίσει για τις ακριβείς αθλητικές συνέπειες της απόφασής της, συμπεριλαμβανομένου κατά πόσον οι τίτλοι και τα χρηματικά έπαθλα θα διανεμηθούν εκ νέου.

Όμως ο Κριστιάν Προυντόμ επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα στους επτά Γύρους της Γαλλίας δεν ανακατανέμονται.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχει νικητής σε αυτές τις χρονιές. Θα πρέπει να ληφθεί μια επίσημη απόφαση από την UCI, αλλά για εμάς είναι πολύ καθαρό, θα πρέπει να υπάρχει κενό στο όνομα του νικητή».

Παράλληλα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα περιμένει τη συνεδρίαση της Παρασκευής, για περαιτέρω πληροφορίες, πριν πάρει την τελική απόφαση για την αφαίρεση ή όχι από τον Λανς Αρμστρογνκ του χάλκινου μεταλλίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.
Keywords
Τυχαία Θέματα