Η Σαράποβα θέλει... όλα τα λεφτά!

Το Australian Open γίνεται το «πλουσιότερο» τουρνουά του τένις, μοιράζοντας -από το 2013- σε νικητές και συμμετέχοντες σχεδόν 24 εκατομμύρια ευρώ (20 εκατ. δίνει το US Open) και ξεκίνησε «σφαγή» για το ποιος θα τα πρωτοπάρει...

Η ιδέα των διοργανωτών να αυξηθούν τα ποσά όσων φεύγουν νωρίς, δηλαδή όσων αποκλείονται στους πρώτους γύρους, βρίσκει αντιδράσεις. Κι ενώ λοιπόν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα, η Μαρία Σαράποβα άρχισε να γκρινιάζει!

«Δεν
νομίζω πως συμφωνώ πως πρέπει να παίρνουν περισσότερα όσοι χάνουν στους πρώτους γύρους» δήλωσε η Ρωσίδα που στην καριέρα της έχει κερδίσει εκατομμύρια, έχοντας 38 συμμετοχές σε Grand Slams (4 φορές πήρε τον τίτλο, 3 ήταν φιναλίστ, 8 έφτασε ως τα ημιτελικά).

Αν πάρουμε ως δεδομένο πως μέχρι τώρα, στο Australian Open για παράδειγμα, ο νικητής παίρνει 1 εκατ. 820 χιλιάδες ευρώ, ο φιναλίστ 900 χιλιάδες και οι αποκλεισμένοι στα ημιτελικά 350 χιλιάδες, μπορεί κανείς να υπολογίσει πόσα χρήματα έχει κερδίσει, με την αξία της βεβαίως, η Σαράποβα (πάνω από 20 εκατ.).

Προφανώς όμως θέλει κι άλλα και εξηγεί: «Οι απολαβές όσο κερδίζεις πρέπει να είναι καλές, αλλά δεν είμαι σίγουρη για όσους χάνουν στους πρώτους γύρους».

Μάλιστα προτείνει να αυξηθούν τα έπαθλα και στα άλλα Grand Slams… «Στο Australian Open οι αποζημιώσεις είναι πολύ καλές. Στα άλλα όμως πρέπει να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, καθώς και τα έσοδά τους είναι περισσότερα»!

Ικανοποιημένη από την αύξηση, χωρίς να μπαίνει στο «παιχνίδι» της μοιρασιάς, δήλωσε και η Σερένα Γουίλιαμς. «Είναι μια καλή αύξηση. Γνωρίζουμε καλά πως τα τουρνουά βγάζουν πολλά χρήματα από εμάς. Βέβαια δεν μπορούμε να ζητάμε το 30 ή το 40%, αλλά είναι ένα καλό βήμα».

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που βλέπουν με καλό μάτι τη σκέψη οικονομικής ενίσχυσης όσων δεν μπορούν να διακριθούν, όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, που εξέφρασε θετική άποψη στο συμβούλιο της ATP.
Keywords
Τυχαία Θέματα