Tο μήνυμα του Σαμαρά στους υπουργούς

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Να μην μείνει ούτε ένα κοινοτικό πρόγραμμα που να μην απορροφηθεί αναμένεται να ζητήσει ο Πρωθυπουργός από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς θα περιμένει το αμέσως επόμενο διάστημα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα από τα κυβερνητικά στελέχη για τον τρόπο με τον οποίο θα εκμεταλλευτούν το ΕΣΠΑ

Τα 16,3 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η χώρα μας μέχρι το 2020 από την πρόσφατη σύνοδο κορυφής σε συνδυασμό με τους κοινοτικούς πόρους από το ΕΣΠΑ που έχουν απομείνει έως

το 2013 θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο η κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί μια σημαντική ανάσα στην αγορά.

Με τους δείκτες της ανεργίας να έχουν χτυπήσει κόκκινο και να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, την ύφεση στο 6% και την αγορά να βουλιάζει ολοένα και περισσότερο, ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει με «κοινοτικές ενέσεις» να αλλάξει το κλίμα στην πραγματική οικονομία, με πρώτο στόχο την άμεση ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να μπει φρένο στα «λουκέτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός στην εισήγηση του θα αναφερθεί στην κατάσταση της οικονομίας τονίζοντας πως η επανεκκίνηση της περνάει μέσα από την Ανάπτυξη. Θα σημειώσει τις σκληρές διαπραγματεύσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες και την θετική έκβαση που είχε για την χώρα μας η απόφαση των 27. Παράλληλα θα τονίσει την αναγκαιότητα της προώθησης των διορθωτικών αλλαγών και θα επισημάνει την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται αυτή την στιγμή η χώρα μας καθώς θα πρέπει να υλοποιήσει όλα όσα έχει συμφωνήσει με την τρόικα και η Ελλάδα να βγει από την ύφεση.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από τους υπουργούς επιταχύνουν τις διαδικασίες για την απορρόφηση κονδυλίων και να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτο κανένα κοινοτικό πόρο καθώς η ανάπτυξη θα φέρει νέες θέσεις εργασίας που τόση ανάγκη έχει η χώρα μας.

Παράλληλα θα αναφερθεί στην πορεία των επενδύσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας η οποία – όπως αναμένεται να πει – βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τον λόγο στην συνέχεια αναμένεται να πάρουν οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης. Μάλιστα ο Κωστής Χατζηδάκης μία ημέρα πριν από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έδωσε στην δημοσιότητα συγκριτικό πίνακα απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων.

The post Tο μήνυμα του Σαμαρά στους υπουργούς appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα