Reuters: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη

Επικαλούμενο αξιωματούχους της ευρωζώνης, το Reuters κάνει λόγο για χαοτική και μπερδεμένη κατάσταση στη Μεγαλόνησο.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως «βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις εξελίξεις πολύ στενά» και μίλησαν για «ανοικτές συζητήσεις ακόμη και για έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη».

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κατάσταση εξετάστηκε σε τηλεδιάσκεψη χθες και σύμφωνα με κάποια από τα πρακτικά της τηλεδιάσκεψης που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο, δεν αποκλείουν την επιβολή περιορισμού στην ροή κεφαλαίων για να θωρακιστεί η Ευρωζώνη από πιθανή κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε μεταξύ των μελών ομάδας εργασίας του Eurogroup στην οποία μετέχουν αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών των χωρών μελών της Ευρωζώνης ή ανώτεροι αξιωματούχοι των Υπουργείων καθώς και εκπρόσωποι της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Κύπρος δεν εκπροσωπήθηκε στην τηλεδιάσκεψη , απόφαση που χαρακτηρίστηκε ως «προβληματική» από τα υπόλοιπα κράτη μέλη.

Ο Εκπρόσωπος της Γαλλίας , σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, φέρεται να είπε ότι η Βουλή στην Κύπρο αντιμετωπίζει πολύ συναισθηματικά το ζήτημα και ότι δεν πρόκειται να αποφασίσει σε οτιδήποτε.

«Αφού η Κύπρος αποφάσισε ότι δεν θέλει καν να λάβει μέρος στην τηλεδιάσκεψη , αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για μας», φέρεται να δήλωσε.

Το πρακτορείο μεταδίδει ακόμη ότι ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στην τηλεδιάσκεψη ότι έπρεπε να υπάρξει περισσότερη πληροφόρηση για την εκροή κεφαλαίων από την Κύπρο προς τη Ρωσία και τη Βρετανία και σημείωσε ότι σε μια πιθανότητα εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη, πρέπει να θωρακιστούν οι υπόλοιπες χώρες από τις συνέπειες και ειδικότερα η Ελλάδα.

The post Reuters: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα