H Ρωσική Βουλή «φιμώνει» τους ομοφυλόφιλους με νέο νομοσχέδιο

Η ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα) ενέκρινε, εν μέσω βίαιων διαμαρτυριών, με μεγάλη πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει την θετική δημόσια αναφορά σε ομοφυλοφιλικά θέματα, σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια, με τιμωρίες που επισείουν βαριά χρηματικά πρόστιμα.

Από τους 450 βουλευτές της Δούμας, οι 388 ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, επισήμανε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass την ώρα που εκτός Βουλής σημειώνονταν βίαια επεισόδια μεταξύ οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και φανατικών Χριστιανών.

Αυτή ήταν η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου στη Βουλή και για να αποκτήσει ισχύ θα πρέπει να εγκριθεί και στη δεύτερη και στην τρίτη ανάγνωσή του, να διαβιβασθεί στην Ανω βουλή για έγκριση και τέλος να υπογραφεί από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το νομοσχέδιο προβλέπει για τους παραβάτες πρόστιμα από 5.000 ρούβλια για κάθε φυσικό πρόσωπο και έως 500.000 ρούβλια για κάθε άλλη νομική οντότητα όπως επιχειρήσεις και σχολεία.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας συνελήφθησαν τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία «φιλήματος» και είχαν διοργανώσει ενώσεις ομοφυλοφίλων, στους οποίους επιτέθηκαν με μπογιές και κλούβια αυγά οργανώσεις υπερορθόδοξων χριστιανών, που πολλοί εξ αυτών κρατούσαν εικόνες και σταυρούς.

Η νομοθεσία για την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» έχει καταγγελθεί ευρέως από τις κυβερνήσεις της Δύσης, τις οργανώσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου και από πολλές προσωπικότητες του πνεύματος και του θεάματος–όπως η Μαντόνα, η οποία είχε διαμαρτυρηθεί κατά του νομοσχεδίου στη συναυλία της που είχε πραγματοποιήσει τον Αύγουστο στην Αγία Πετρούπολη.

Οι επικριτές του Πούτιν, πιο συγκεκριμένα, του προσάπτουν ότι η νομοθεσία αυτή αποτελεί άλλο ένα μέτρο για την φίμωση της αντιπολίτευσης και επίσης αποτελεί στρατήγημα για την αύξηση της δημοτικότητάς του, μέσω της επίκλησης στις παραδοσιακές αξίες της Ρωσίας.

Τα σημερινά ποσοστά αποδοχής του Πούτιν ανέρχονται στο 62% τον Ιανουάριο–στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Ιούνιο του 2000–σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύθηκε χθες.

The post H Ρωσική Βουλή «φιμώνει» τους ομοφυλόφιλους με νέο νομοσχέδιο appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα