Dolphin Capital: Θα αντλήσει άλλα 130 εκατ. δολάρια

Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών σε μια εταιρεία Real estate και ξενοδοχείων, καθώς η Dolphin Capital θα αντλήσει άλλα 80 εκατ. δολάρια, με εγγυητές τα Fund Third Point και Monarch.

H Dolphin Capital ανακοίνωσε σήμερα την έκδοση δυο Μετατρέψιμων Ομολογιακών Δανείων πενταετούς διάρκειας ύψους €50 εκατομμυρίων και US $30 εκατομμυρίων. Το πρώτο ομολογιακό, με επιτόκιο

5.5%, είναι μετατρέψιμο σε κοινές μετοχές της Dolphin Capital Investors με τιμή μετατροπής £0.50 ανά μετοχή και σκοπό έχει να χρηματοδοτήσει καινούργιες επενδύσεις.

Το δεύτερο, με επιτόκιο 7%, είναι μετατρέψιμο σε μετοχές της Dolphin Capital με τιμή £0.45 ανά μετοχή και σκοπό έχει την εν μέρει αναχρηματοδότηση υφιστάμενου ομολογιακού δανείου.

Η κάλυψη και των δύο ανωτέρω ομολογιακών δανείων είναι εγγυημένη από τους στρατηγικούς επενδυτές Third Point LLC και Monarch Advisors LPπου έχουν έδρα την Νέα Υόρκη και διαχειρίζονται κεφάλαια αξίας περίπου US$12 δισεκατομμυρίων και US$5 δισεκατομμυρίων αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται, ότι η εταιρεία Dolhphin διαθέτει ως μέτοχο το Fund Third Point που τοποθέτησε 50 εκατ. δολάρια στην εταιρεία. Συνολικά, η εταιρεία θα έχει λάβει 130 εκατ. δολάρια, ενώ διαθέτει κεφαλαιοποίηση 235 εκατ. λίρες.

Νέα μέλη

To Διοικητικό Συμβούλιο της Dolphin διατηρεί τη διακριτική ευχέρεια να διαθέσει μέχρι €23 εκατομμύρια από τις Ομολογίες σε Ευρώ και μέχρι US$14 εκατομμύρια από τις Ομολογίες σε Δολάρια σε υφιστάμενους μετόχους της Dolphin αλλά και νέους επενδυτές. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο κ. David B. Heller αποτελεί νέο μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ο κ. Heller διαθέτει πολυετή προϋπηρεσία στην Goldman Sachs όπου διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος αγοραπωλησίας μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο (Global Head of Equity Trading) έως τον Μάρτιο του 2012. Έκτοτε δραστηριοποιείται ως ιδιώτης επενδυτής με συμμετοχές σε σημαντικές επιχειρήσεις, όπως, μεταξύ άλλων, τους Philadelphia 76ers και το Τhe Standard East Village Hotel.

The post Dolphin Capital: Θα αντλήσει άλλα 130 εκατ. δολάρια appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα