10 «μυστικά» να χάσετε κιλά με την άνεση σας

Καταρχάς, είναι ευρέως γνωστό ότι για να χάσει κανείς τα περιττά κιλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να το πάρει απόφαση και δεύτερον, αν θέλει να δει πιο γρήγορα αποτελέσματα να συνδυάσει τη διατροφή του με λίγη άσκηση. Υπάρχουν, όμως, κάποια άλλα «μυστικά», τα οποία, εάν τα εφαρμόσετε θα δείτε ότι θα φτάσετε στον...
επιθυμητό σας στόχο πιο γρήγορα και χωρίς να το καταλάβετε. Πριν, λοιπόν, ακολουθήσετε το δεκάλογο της δίαιτας και της άσκησης, θα πρέπει να μυηθείτε στο πρώτο στάδιο, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από το να αγαπήσετε τη ζυγαριά σας. Εάν ανήκετε σε αυτούς που αρνούνται
να ανέβουν στη ζυγαριά, αν δεν αισθανθούν ότι έχασαν κάποια κιλά,σταματήστε το τώρα! Ο καλύτερος τρόπος να πετύχει μια δίαιτα είναι να γνωρίζεις το ακριβές σου βάρος, γιατί μόνο αν γνωρίζεις καλά που βρίσκεσαι μπορείς να χαράξεις το δρόμο που θες να πας.

1. Κρατήστε… ημερολόγιο!
Επειδή η δίαιτα δεν είναι αρκετή χωρίς άσκηση και επειδή είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι η φυσική δραστηριότητα μας, για να δημιουργήσουμε το καλύτερο διατροφολόγιο απώλειας βάρους, καλό θα ήταν να κρατάτε σημειώσεις σχετικά με την καθημερινή σας άσκηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι υπερεκτιμούν τη διάρκεια και την ποιότητα της γυμναστικής προσπάθειας που καταβάλουν. Εάν το καταγράψετε, θα έχετε μια ειλικρινή εκτίμηση για την πρόοδό σας σε σχέση με τότε που ξεκινήσατε.

2. Το ταπεράκι θα γίνει «must»
Αποφύγετε να γευματίζετε σε εστιατόρια ή fast-food μαγαζιά. Η εστιατορική μερίδα ξεφεύγει κατά πολύ από την ποσότητα φαγητού που θα πρέπει να καταναλώσετε, ενώ συνήθως είναι πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά.

Όταν μαγειρεύετε εσείς το φαγητό σας, ελέγχετε τα συστατικά του γεύματός σας και φυσικά καθορίζετε εσείς την ποσότητα φαγητού που λάβετε. Τι πιο υγιεινό! Αν σας φαίνεται πολύ δύσκολο να μαγειρεύετε καθημερινά, προσπαθήστε να το κάνετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έστω για αρχή.

3. Αλλάξτε τη ρουτίνα σας!
Αλλάξτε τα πράγματα που αποτελούν ρουτίνα για εσάς και το. στομάχι σας και ξεκινήστε πρώτα από τα μικρά, όπως για παράδειγμα όταν παίρνετε τον αγαπημένο σας latte καφέ μπορείτε να δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το πλήρες γάλα με ένα γάλα χαμηλό σε λιπαρά (1 ½ ή 2 %.) Και για όσους δε μπορούν να αντισταθούν στη σοκολάτα, φάτε ένα μικρό σοκολατάκι, αντί να τσακίσετε ολόκληρη τη σοκολάτα!

4. Κάντε πιο υγιεινές επιλογές
Εάν όλη η παρέα θα βγει έξω για να γευματίσει και δε γίνεται να «λείπει» ο Μάης από τη Σαρακοστή, επιλέξτε ό,τι πιο υγιεινό μπορείτε, όπως μια σαλάτα. Και επειδή η σαλάτα μπορεί να γίνει πολύ «επικίνδυνη», δεν την φορτώνουμε ποτέ με ένα σωρό περιττές λιχουδιές, όπως μιξ τυριών, μπέικον, κρουτόν, αποξηραμένα φρούτα και άλλα. Για να μη γίνει η σαλάτα σας «βόμβα» λιπαρών και θερμίδων, επιλέξτε ένα βασικό υλικό, περιχύστε τη με τη μισή από τη σως της αρεσκείας σας και προτιμήστε λαχανικά χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες, όπως τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
Keywords
Τυχαία Θέματα