Βασίλης Μιχαλολιάκος: Στον Πειραιά δεν περισσεύει κανείς!

15:15 5/12/2012 - Πηγή: Olympia
Έτοιμος να ορθώσει για μια ακόμη φορά το ανάστημά του – αν χρειαστεί – προκειμένου να προστατεύσει τους δημότες του και όχι μόνο, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου.

«Κόντρα στους καιρούς εμείς λέμε όχι στην μιζέρια, όχι στην παράδοση. Λέμε ναι στον Πολιτισμό, στην Ιστορία, στην αλληλεγγύη, στην ανάπτυξη».

Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Δημάρχου

Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου σε συνέντευξη Τύπου εφ΄όλης της ύλης που παραχώρησε.

Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε αρχικά στο φλέγον θέμα της διαθεσιμότητας.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Πειραιά ήταν μπροστάρης στον αγώνα ώστε να μην απολυθούν υπάλληλοι στο βωμό της τρόικας και του Μνημονίου 3.

Μάλιστα, ο κ. Μιχαλολιάκος απέστειλε έγγραφο προς τη Διεύθυνση Προσωπικού συνιστώντας να μην αποσταλούν τα ονόματα των «διωκώμενων» δημοτικών υπαλλήλων από την τρόικα.

«Όπως γνωρίζετε από την πρώτη στιγμή είχα το σθένος και πήρα την πολιτική ευθύνη να μην εφαρμόσω έναν Νόμο άδικο και μη ηθικό. Είπα όχι στις απολύσεις. Είπα ότι στον Πειραιά δεν περισσεύει κανείς. Δεν περισσεύει κανείς. Έχουμε ελλείψεις, δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε όλους τους τομείς. Και το αποδεικνύω με τεκμηρίωση. Έχω ελλείψεις παντού», ανέφερε αρχικά για τη διαθεσιμότητα.

Και πρόσθεσε: «Δεν στάθηκα όμως μόνο στις καταγγελίες. Έκανα ένα βήμα παραπάνω. Έστειλα δυο επιστολές στον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Μανιτάκη, τις οποίες και κοινοποίησα και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ζήτησα να καταγραφούν πρώτα τα κενά και στη συνέχεια να τοποθετηθούν οι υπάλληλοι στις κενές θέσεις. Αυτό είναι το λογικό και το ανθρώπινο. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησα να «παγώσει» για ένα μήνα η εφαρμογή του Νόμου ώστε να καταγραφούν οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Και απαντάμε και πολιτικά αν θέλετε. Σε κάποιους όψιμους νεοφιλελεύθερους όλων των κομμάτων, που βγαίνουν στην τηλεόραση και καλλιεργούν ένα θέμα, ότι κλαίτε για τις απολύσεις στο δημόσιο ενώ για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα δεν έχετε δάκρυ να δώσετε. Το ίδιο δάκρυ έχουμε, τον ίδιο πόνο. Και να μάθουν αυτοί οι άκαπνοι νεοφιλελεύθεροι, αυτοί που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, ότι της ίδιας οικογένειας μέλη είναι και αυτοί που απολύονται από τον ιδιωτικό τομέα και αυτοί που εργάζονται ακόμη στο δημόσιο τομέα. Και να μας πουν, με ποιο τρόπο θα κλαίνε λιγότερο οι απολυμένοι στον ιδιωτικό τομέα αν απολύσουμε και στο δημόσιο τομέα».

«Καθαρίσαμε την πόλη του Πειραιά μέσα σε εξήντα μέρες»

Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στο θέμα της καθαριότητας, για το οποίο μάταια η αντιπολίτευση προσπάθησε να κατηγορήσει την δημοτική αρχή.

«Κάποιοι επιχείρησαν αυτές τις ημέρες να μας τρομοκρατήσουν, για να σταματήσουν τις προσπάθειες για έναν Πειραιά καθαρό. Όντας οι ίδιοι πολιτικά δειλοί κρύφτηκαν πίσω από μια αντιπολίτευση δια αλληλογραφίας. Δεν τόλμησαν να πουν την αλήθεια και άρχισαν κρίνοντας εξ ιδίων να μιλούν για χορούς εκατομμυρίων», δήλωσε αρχικά.

Έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει ότι «η αλήθεια είναι ότι ο Πε

Keywords
Τυχαία Θέματα