Στουρναρας: Το Σεπτέμβριο η δόση

Το Νοέμβριο υπολογίζεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το χθεσινό Eurogroup , ενώ επανέλαβε ότι η επιμήκυνση βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η δήλωση του Γ. Στουρνάρα
Το πρόβλημα με την επιμήκυνση

είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό».

Σε ερώτηση για το πώς θα κινηθούν τα χρονοδιαγράμματα, απάντησε ότι η εικόνα είναι καλύτερη, ωστόσο σημείωσε ότι «έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας».

Τέλος για το αν η Γερμανίδα καγκελάριος μπορεί να μεσολαβήσει, έτσι ώστε να υπάρχει μία καλύτερη έκθεση από την τρόικα, ο υπουργός υπενθύμισε ότι η Μέρκελ είπε να δούμε πρώτα την έκθεση της τρόικας. Βέβαια οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται στο τέλος από πολιτικούς, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησαν τηλεφωνικά νωρίτερα με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τους ενημέρωσαν τόσο για την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ όσο και για το χθεσινό Eurogroup.
Πηγή: naftemporiki.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα