Στην τελική ευθεία για τη φορολόγηση καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες

15:02 3/9/2012 - Πηγή: Olympia

Προ των πυλών βρίσκεται η συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες, που προέρχονται από κεφάλαια που δεν έχουν φορολογηθεί ή δεν είναι νόμιμη η απόκτησή τους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής της Ενωσης Ελβετικών Τραπεζών, Πατρίκ Οντιέ, και σήμερα θα έχει συνάντηση

με τον Ελβετό ομόλογό του, Μαρκ Αμπουίλ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της συμφωνίας και να υπογραφεί άμεσα.

Τον κ. Μαυραγάνη συνοδεύει ο δικηγόρος Σταύρος Ν. Παπασταύρου, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενώσεως της ΝΔ.

Με βάση την κυοφορούμενη συμφωνία, οι αδήλωτες καταθέσεις που διατηρούν Έλληνες στις ελβετικές τράπεζες αναμένεται να φορολογηθούν με ποσοστό που θα κυμανθεί από 20% ως 30% εφόσον ο δικαιούχος δεν δεχθεί να δοθούν τα στοιχεία του στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και επιθυμεί να εξακολουθήσει να παραμένει «ανώνυμος».

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα από τις καταθέσεις που διατηρούν Έλληνες στην Ελβετία από 4 έως 6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ελβετικών αρχών, οι Έλληνες έχουν περίπου 20 δισ. ευρώ στην Ελβετία από τα οποία το 99% δεν έχει δηλωθεί στην Εφορία.

opinionpost.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα