Σοκ! Επίθεση ρομπότ στο twitter του ΣΚΑΙ! Εκτό ς εάν είναι οι αυριανοί ψηφοφόροι Παπαδήμ ου!!

Ο σταθμός που έβγαλε την λαοπρόβλητη κυβέρνηση Παπαδήμου, δέχεται επίθεση από μαϊμού αναγνώστες. Στόχος; Μα φυσικά να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του Μπάμπη Παπαδημητρίου και των σφυγμομετρήσεων του σταθμού που δίνει το 98,9% του εκλογικού σώματος παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου για τα επόμενα 38 χρόνια…

Επειδή πολύς ο ντόρος που γίνεται στις μέρες μας για τα social media

και τους επονομαζόμενους followers διαβάστε το παρακάτω άρθρο του @Gerogriniaris για να μην σας παραμυθιάζουν τα νούμερα… με τα νούμερα τους, μια και όπως γράφω και στο bio μου εδώ μέσα μαζευτήκανε από μελλοντολόγους που ψυχανεμίζονται το μέλλον, τσαρλατάνους και ηλεκτρονικές ντίβες που δεν σηκώνουν μύγα στο timeline αφού πιστεύουν ότι το “οικόπεδο” τους ανήκει… Και που είστε υπάρχει και κουμπάκι block στο twitter.

Αφορμή γι αυτή την ανάρτηση είναι η σχετική από τον @AnemosNaftilos με τίτλο “απάτη στο twitter“. Όποιος γυρίζει μυρίζει ξεκινάει το άρθρο του και εξηγεί πως ανακάλυψε διάφορους λογαριασμούς στο twitter προφανώς ψεύτικους που ακολουθούν συγκεκριμένα προφίλ κατά κόρον.

Στην αρχή πρέπει να ομολογήσω πως δεν έδωσα και πολλή σημασία, πάντα στο ίντερνετ υπήρχαν τα μποτς, λογαριασμοί που δεν αντιστοιχούν σε χρήστες αλλά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που γυρίζουν το διαδίκτυο μαζεύοντας πληροφορίες ή και… μερικές φορές κάνοντας τη βρώμικη δουλειά διαφημιστών και άλλων παρασίτων του διαδικτύου. Το φαινόμενο σίγουρα δεν είναι νέο, αλλά φαίνεται τελευταία με τα social media να παίρνει νέα μορφή.

Και μια και η κουβέντα ξεκίνησε από το twitter του ΣΚΑΪ είπα και εγώ έτσι από περιέργεια να ρίξω μια ματιά. Όμως πολύ γρήγορα άρχισε να διαφαίνεται ένα μοτίβο που μου έκανε εντύπωση. Όχι τόσο ότι υπήρχαν μερικά“ρομποτάκια” που ακολουθούν τον συγκεκριμένο σταθμό, αλλά το πόσα πολλά είναι αυτά, και κυρίως κάποιες φαινομενικά περίεργες συμπτώσεις. Και επειδή είμαι και λίγο παράξενος κάθισα και έφτιαξα ένα μικρό“οργανόγραμμα” με κάποια από αυτά και τις συνδέσεις μεταξύ τους.

Αρχικά η ιστορία φαίνεται μπλεγμένη και οι σχέσεις τους τυχαίες, αλλά πολύ γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο φάνηκε πως κάποιοι “αληθινοί” λογαριασμοί φαίνεται να έχουν περισσότερες σχέσεις με ρομποτάκια απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Έτσι για παράδειγμα φαίνεται πως το @gottadealgr συνδέεται με τουλάχιστον 9 τέτοιους λογαριασμούς. Συγκεκριμένα αποτελεί έναν από τους 2-3 ή και τον μοναδικό follower αυτών των αυγών. Υπ όψιν πως αυτό το βρήκα με λίγα λεπτά ψαξίματος, σίγουρα τα αυγά που “συμπαθεί” το προφίλ αυτό είναι πολύ περισσότερα. Αυτό με έκανε να ψάξω λίγο περισσότερο και γρήγορα εμφανίστηκε ο @drdrakulas…

Ένας λογαριασμός που φαίνεται να ανήκει σε κάποιον μπλόγκερ αλλά όλως τυχαία είναι ένας από τους followers του @gottadealgr αλλά και αρκετών “αυγών”, δηλαδή λογαριασμών που μαζικά ακολουθούν τον ΣΚΑΪ και που είναι προφανώς ρομποτάκια αφού έχουν ένα δύο followers, μερικές φορές και κανέναν, δεν έχουν “μιλήσει” καθόλου ή ελάχιστα και ακολουθούν σχεδόν τους ίδιους λογαριασμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα