Σε δραματικούς τόνους η ομιλία Σαμαρά στη Βουλή

21:45 7/11/2012 - Πηγή: Olympia

Πολλά από τα μέτρα είναι σωστά. Αφορούν διαθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. υπάρχουν όμως και άλλα που αφορούν περικοπές μισθών και συντάξεων. Είναι άδικα μέτρα και δεν υπάρχει λόγος να τα ωραιοποιούμε, είπε ο Αντώνης Σαμαράς

Αμφότερα είναι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Οσο είμαστε εκτός αγορών δεν μπορούμε να αγνοούμε τις λίγες επιλογές που έχουμε.

Κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται από τις περικοπές. Οσοι υποστηρίζουν το αντίθετο προωθούν προνόμια και όχι δικαιοσύνη, σημείωσε. Σήμερα ψηφίζουμε

αν θα μείνουμε στην ευρωζώνη ή θα γυρίσουμε στην δραχμή μετά από μια άμεση χρεοκοπία που θα προκαλέσει τεράστια δεινά.

«Δεν μπορούν κάποιοι να νομίζουν ότι έχουν την αποκλειστικότητα στον ανθρώπινο πόνο. Δεν είναι ποιο υπεύθυνοι από εμάς, ποιο ανεύθυνοι είναι», υποστήριξε κοιτώντας προς την αριστερή πτέρυγα της Βουλής.

Υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς θα εξοφληθούν σχεδόν συνολικά οι υποχρεώσεις του κράτους προς τους ιδιώτες και θα απομακρυνθεί η δραχμοφοβία κάτι που θα αλλάξει την ψυχολογία.

Το 2013 θα φύγουν 9,2 δισ. ευρώ από την οικονομία εξαιτίας της ύφεσης αλλά θα επιστρέψουν 7 δισ. ευρώ από τις πληρωμές του κράτους και άλλα 3 δισ. εξαιτίας της ανακεφαλαιοποίησης. Επιπλέον 5 δισ. ευρώ θα έρθουν από το ΕΣΠΑ, σημείωσε.

Επανέλαβε ότι «παλεύω προσωπικά για να πάρουμε άμεσα παραπάνω από τα 31 δισ. ευρώ».

Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε περικοπές αλλά η δέσμευση μας να ανακουφίσουμε αυτούς που αδικούμε ισχύει στο ακέραιο και θα την τηρήσουμε σε ορίζοντα τετραετίας.
Οσο μεγαλύτερη δύναμη δώσετε σε αυτή την προσπάθεια, τόσο δυνατότεροι θα βγούμε από αυτή την προσπάθεια, σημείωσε.

«Ευχαριστώ τα δυο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ευχαριστώ το κόμμα μου, αλλά κυρίως ευχαριστώ τους πολίτες», κατέληξε ο πρωθυπουργός που μίλησε για πρωτοφανή στα χρονικά προσπάθεια που γίνεται από τρία κόμματα με διαφορετικές καταβολές.
Πηγή:euro2day.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα