Σχετικά με την Ισπανία

16:37 7/4/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει η Ε ΤΡ.

Τώρα οι τρομοκράτες [της γουώλ στρητ] έβαλαν στόχο την Ισπανία

Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει σήμερα στην Ισπανία είναι ένα αντίγραφο με καρμπόν αυτού που είδαμε στην Ελλάδα. Από την μία, έχουμε μια κυβέρνηση προδοτών να επιβάλλει πρόθυμα πάνω στον λαό της τον ένα μετά τον άλλο γύρο λιτότητας τύπου Φρήντμαν -παρά την άκρα ματαιότητα ενός τέτοιου σαδιστικού κουτσουρέματος στον προϋπολογισμό. Από την άλλη, έχουμε το τραπεζικό συνδικάτο του εγκλήματος (με την θριαμβευτική υποστήριξη

των μεγάλων “μέσων ενημέρωσης’) να ανεβάζει αδιάκοπα τα επιτόκια στο χρέος της Ισπανίας, υφαρπάζοντας και την τελευταία δεκάρα που αποφέρει αυτή η λιτότητα για αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων προς τα χρεωγραφικά παράσιτα.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόυ είπε:

“Η Ισπανία αντιπετωπίζει σήμερα μια οικονομική κατάσταση εξαιρετικής δυσκολίας. Εξαιρετικής δυσκολίας, επαναλαμβάνω, και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, κοροϊδεύει τον
εαυτόν του… η εναλλακτική λύση είναι απείρως χειρότερη.”

Συγχαρητήρια, λοιπόν! Ο Ραχόυ πέτυχε να πείσει τον λαό του ότι ο ουρανός τους πέφτει στο κεφάλι. Ατυχώς, εκείνο που ξέχασε να τους πει, είναι πως οι περικοπές του προϋπολογισμού που επιβάλλει έχουν απολύτως μηδέν πιθανότητες να βελτιώσουν τα πράγματα για τον λαό της χώρας του, ενώ απλώς παχαίνουν τα χρεωγραφικά παράσιτα. Ήδη η κυβέρνηση της Ισπανίας προϋπολογίζει 29 δις ευρώ εφέτος για πληρωμές τόκων μόνο, κάπου 30% παραπάνω από την περυσινή χρονιά – ενώ επιβάλλει άγριες περικοπές στον προϋπολογισμό εις βάρος του λαού της.

Την ίδια ώρα, ο Ραχόυ αύξησε μετά την πίεση προς τα πάνω επί του ελλείματος του προϋπολογισμού της χώρας ανακοινώνοντας την “αμνηστία” για τους φοροφυγάδες. Ο Μίλτων Φρήντμαν θα χαμογελάει από την κόλαση. Οι πλούσιοι παίρνουν το “καρότο” της ισπανικής λιτότητας, ενώ ο Λαουτζίκος μονάχα το “μαστίγιο” -όπως ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα. Ακόμα χειρότερα, έχοντας παραχωρήσει αμνηστία στους φοροφυγάδες, δημιουργεί σοβαρό κίνητρο/επιβράβευση για μελλοντική φοροαποφυγή -εξασφαλίζοντας ότι τα κυβερνητικά φορολογικά έσοδα θα πέσουν χαμηλότερα, και το έλλειμα θα πετάξει ψηλότερα.

Όσο για την απειλή/προειδοποίηση του Ραχόυ προς τον λαό της χώρας του ότι “η εναλλακτική λύση είναι απείρως χειρότερη”, η επίσημη (δηλ. ψεύτικη) ανεργία έχει ήδη φτάσει το 24%, ακόμη υψηλότερη από την Ελλάδα και η πιο υψηλή στην Ευρώπη – ενώ επιβραβεύει τους φοροφυγάδες και τιμωρεί τον λαό με περισσότερο από 27 δις ευρώ σε νέες περικοπές του προϋπολογισμού. Θα έλεγα ότι τίποτε δεν θα μπορούσε να είναι απείρως χειρότερο από αυτό.
Στο μεταξύ (όπως ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα), αμέσως μετά απ’ αυτό ανακοινώνεται η νέα “λιτότητα”. Οι τρομοκράτες της Μπλούμπεργκ και της γουώλ στρητ έχουν ριχτεί με τα μούτρα στο έργο για να ανεβάσουν τα ισπανικά επιτόκια πολύ, πολύ περισσότερο – εις ανταπόδοση για τις περικοπές στον προϋπολογισμό που μόλις ανακοίνωσε ο “αμίγο’ τους ο Ραχόυ.

Ιδού η φανφάρα της Μπλούμπεργκ μόνο για σήμερα [5.4.2012]:.

Keywords
Τυχαία Θέματα