Δροσερό Ξάνθης: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υποστήριξης Φτωχών Οικογενειών…


Παρά το γεγονός πως το εν λόγω κέντρο λειτουργεί από τονΣεπτέμβριο του 2011 παρέχοντας υπηρεσίες εκπαιδευτικής και ηθικής υποστήριξηςσε 140 παιδία, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, η δημοτική αρχή επέλεξε να εγκαινιάσειτο κέντρο την Παρασκευή 6 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν την επίσημη προκήρυξη τωνεθνικών εκλογών. Όπως έγινε γνωστό, το κέντρο απασχολεί σήμερα τρία άτομαπροσωπικό (εκπαιδευτή, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό) ενώ σε πρώτη φάσηέχουν εξασφαλιστεί πόροι για τη λειτουργία
του από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποίααγγίζουν τις... 180.000 ευρώ. Παράλληλα, αναφέρθηκε πως τον επόμενο μήνα θαυπάρξει ενίσχυση του προσωπικού του κέντρου, ενώ θα γίνουν προσπάθειες για τηνένταξη του κέντρου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε να εξασφαλιστεί μακροβιότερηχρηματοδότηση.

Μέχρι στιγμής σε όλη τη χώρα λειτουργία τέσσερα τέτοιουείδους κέντρα, και ένα από αυτά βρίσκεται στην Ξάνθη. Στον χώρο του κέντρου ταπαιδία αναπτύσσουν και βελτιώνουν τις μαθησιακές τους δεξιότητες, ενώ παράλληλατου παρέχεται ηθική υποστήριξη για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ξάνθης, κος ΜιχάληςΣτυλιανίδης, ο οποίος προσήλθε στον χώρο της εκδήλωσης με μια ώρα καθυστέρηση,προκαλώντας αρνητικά σχόλια στους παρευρισκόμενους, καθώς έδωσε πρώτα το παρώνσε άλλη εκδήλωση. Παρόντες στα εγκαίνια και οι κύριοι Αλέξανδρος Κοντός,βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, Βασίλης Τσολακίδης, δήμαρχος Αβδήρων καθώς δημοτικοίσύμβουλοι του δήμου Ξάνθης.
Keywords
Τυχαία Θέματα