Προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (και όσους άλλους ενδιαφερόμενους)

 Γράφει ο Αρχαιοπτερυξ

Κυρίες και κύριοι:

Την ιδέα να σας κάνω αυτή την πρόταση, μου την έδωσε ο Π-Π.

Η πρόσφατη αύξηση στην τιμή του ρεύματος είναι μία μόνο δόση του υπερδιπλασιασμού που ΕΣΕΙΣ εγκρίνατε την άνοιξη του 2010, όταν υπερψηφίσατε τον Μπιρμπιλονόμο για τις ΑΠΕ.  Τότε υπογράψατε με την ψήφο σας, ότι αναγνωρίζατε ως ΕΘΝΙΚΗ προτεραιότητα την χρήση ΑΠΕ για την προστασία του Πλανήτη από

το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου (!)

Δεν θα σας ζαλίσω με το απόλυτα λανθασμένο του συλλογισμού σας και της ψήφου σας, έχετε σαν ελαφρυντικό ότι σε όλες τις χώρες που εκβιάζονται, η “ενθαρρύνονται”, οι εγχώριοι πολιτικοί από Γερμανούς, έχουν ψηφιστεί αντίστοιχοι νόμοι.  Όπως είπε  και Γερμανός περί αυτού,  ο Γερμανικός Νόμος για τις υποχρεωτικές Ταρίφες των ΑΠΕ έγινε μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγές της Γερμανίας (έτσι τον απεκάλεσε με χαρά ο Σοσιαλιστής Υπουργός Περιβάλλοντος Michael Mueller του SPD). Ο νόμος αυτός εξήχθη σε 46 χώρες, παγκοσμίως, αφού “υπάρχουν ορδές ηλιθίων ανθρώπων, που δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα”».  Ο Γερμανός, από εδώ, και σύντομη περίληψη εδώ.

Η πρόταση του Π-Π είναι να ηλεκτροδοτήσετε (α) την Βουλή, (β) τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, (γ) τα γραφεία της ΝΔ και (δ) όποια και όσα γραφεία θέλετε δικών σας ή του ΤΕΡΝΑ, του Μυτιληναίου, του Κοπελούζου, της J&P και όλων όσων πληρώνονται για να μην παράγουν ρεύμα, αποκλειστικά με αιολικά και φωτοβολταϊκά. ΧΩΡΙΣ λιγνίτη, και χωρίς υδροηλεκτρικά. Αναθέστε μια μελέτη, στην ΕΛΕΤΑΕΝ: Μελέτη ηλεκτροδότησης από ΑΠΕ, μόνο από ΑΠΕ, της Βουλής, του ΠΑΣΟΚ, και την ΝΔ.

Όλη την Ελλάδα να γεμίσετε αιολικά, και 10 φορές τα φωτοβολταϊκά του Πρότζεκτ Χέλιος και να τα διασυνδέσετε, δεν θα τα καταφέρετε. Ασχέτως κόστους. (Εκτός εάν βάλετε και μια καλή 16άρα ντηζελογεννήτρια). Οι ΑΠΕ της ΕΣΗΑΠΕ και της ΕΛΕΤΑΕΝ είναι μία παρασιτική μορφή ηλεκτροδότησης που μπορεί μεν να συνυπάρξει με ένα δίκτυο (εάν πληρώσουμε να το ενισχύσουμε), ΠΟΤΕ όμως δεν θα υποκαταστήσει συμβατική Θ/Η ή Υ/Η μονάδα, και ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να υποκαταστήσει πάνω από 9-10% του συμβατικού καυσίμου. 20 χρόνια παγκόσμιας εμπειρίας, αυτό λένε.

Τις πολιτικές σας επιλογές δεν έχω τα προσόντα να τις κρίνω. Για τις ενεργειακές σας επιλογές… τι να πω… το είπε ο Γερμανός. Για τις επισφάλειες και την επιπρόσθετη φούσκα που δημιουργεί όλη αυτή η απάτη στις Τράπεζες, έχω γράψει και εγώ, και ο Π-Π. αλλά ένα-ένα, μην σας φορτώνουμε…

Εάν οποιοσδήποτε από εσάς έχει απορίες, είμαι στην διάθεσή του (και επωνύμως, εάν οι απορίες είναι σοβαρές) και δεν διεκδικώ κάποια θέση, ούτε πουλάω τίποτα.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/12/blog-post_2670.html


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα