Εξελεγη ο νεος προεδρος της βουλης στην κροατια

O Μπόρις Σμρεμ από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) εξελέγη νέος πρόεδρος της Κροατικής Βουλής, με ομόφωνη απόφαση των μελών της. Υπέρ του Μπόρις Σμπρεμ, υποψήφιου του κεντροαριστερού...
συνασπισμού «Κουκουρίκου», ψήφισαν και οι 134 παρόντες βουλευτές.

Η νέα Βουλή έχει 151 βουλευτές και αντιπροέδρους τους Γιόσιπ Λέκο, και Νέναντ Στάζιτς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), το Μίλοραντ
Μπάτινιτς από το Κροατικό Λαϊκό Κόμμα (HNS) και την πρώην πρωθυπουργό Γιάντρανκα Κόσορ και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βλάντιμιρ Σεκς από την Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ).

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Βουλής Λούκα Μπέμπιτς δήλωσε ότι οι βουλευτές ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι την προηγούμενη περίοδο και ότι είναι περήφανος για τα όσα έχουν επιτευχθεί, επισημαίνοντας ότι η ένταξη της Κροατίας στο ΝΑΤΟ και η ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. ήταν οι δύο σημαντικότεροι στρατηγικοί στόχοι που υλοποιήθηκαν μετά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας, πριν από 20 χρόνια.

Ο νέος πρόεδρος της Κροατικής Βουλής Μπόρις Σπρεμ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Ζάγκρεμπ, γενικός γραμματέας της Κροατικής Λέσχης Αυτοκινήτου, διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Κροατίας και βουλευτής.
Keywords
Τυχαία Θέματα