Ποιος θέλει το καλό της χώρας;

08:02 6/10/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Όσο η οικονομική κατάσταση της χώρας γίνεται όλο και πιο δύσκολη, τόσο οι αντιδράσεις των πολιτών θα είναι πιο έντονες, πιο συχνές.
Όλοι αναγνωρίζουν πως την αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, την φέρουν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν αλόγιστα και ορισμένοι εξ αυτών ληστρικά.
Όλοι γνωρίζουν πλέον, πως οι πολιτικοί ευνοούσαν με σκανδαλώδεις νόμους και εγκυκλίους συγκεκριμένους οικονομικούς παράγοντες, επιτρέποντας ταυτόχρονα στον απλό πολίτη, να αποκρύβει κάποια εισοδήματα, στον γιατρό να παίρνει «φακελάκι», στον εκπαιδευτικό να κάνει

κρυφά ιδιαίτερα, στον επαγγελματία να μην κόβει απόδειξη. Με λίγα

λόγια, «έκλεινε» έτσι στόματα, απέφευγε αντιδράσεις, δημιουργούσε το άλλοθι «μαζί τα φάγαμε».
Ταυτόχρονα οι κυβερνήσεις επέτρεπαν με την πολιτική τους, την μαύρη εργασία, το παρεμπόριο, την πορνεία, την διακίνηση ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο καυσίμων, την υπερτιμολόγηση, την δημιουργία καρτέλ, τις μίζες. Και κάποιοι, λίγοι φυσικά, πλούτιζαν σκανδαλωδώς.
Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν για τους Έλληνες, η απόκρυψη (ηθελημένη ή όχι) της λίστας που παρέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και η οποία περιείχε ονόματα Ελλήνων πολιτών που διατηρούσαν μεγάλους λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Υπήρξε όμως κανείς που αναρωτήθηκε γιατί αυτή η λίστα δεν δόθηκε από τους πολιτικούς στο ΣΔΟΕ όταν έπρεπε, προκειμένου να διαπιστωθεί από τις επίσημες κι αρμόδιες δημόσιες αρχές αν υπάρχουν παραβάσεις; Μα τόσα χρόνια τι έκανε το πολιτικό σύστημα; Κυνηγούσε τον απλό πολίτη και κάλυπτε τους φοροφυγάδες! Γιατί λοιπόν τόσο ντόρος; Το σύστημα έκανε και πάλι σωστά την δουλειά του! Γι’ αυτό και όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις για την λίστα, θα σου πει ότι οι πολιτικοί την έχουν «μαγειρέψει»!
Οι Έλληνες όμως βλέπουν, με πόσο μεγάλη ευκολία, κυβερνώντες και Τρόϊκα, σφάζουν τον απλό κι αδύναμο μπροστά στην εξουσία πολίτη. Βλέπουν πως στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος» οι ανάλγητοι πολιτικοί, ληστεύουν τον λαό από την μια μεριά ενώ από την άλλη, δίνουν απλόχερα τον πλούτο της χώρας σε οικονομικά συμφέροντα.
Συζητούν και διαπραγματεύονται τα μέτρα οι δικοί μας εθνοπατέρες, οι Κύπριοι όμως είπανε στην Τρόϊκα «εμείς αυτά προτείνουμε κι αν σας αρέσει, αλλιώς πάρτε δρόμο»! Οι δικοί μας κότες…
Ας δούμε όμως και κάποια απλά σημεία της πολιτικής που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση.
«Χάρισαν» κι όχι πούλησαν την Αγροτική Τράπεζα στην Τράπεζα Πειραιώς.
Φήμες λένε, πως όλη την παραλιακή, την έχει ήδη «χαρίσει» η κυβέρνηση στους εφοπλιστές έναντι «πινακίου φακής», ως χρωστούμενα για την στήριξή της στις εκλογές. Θα χαρούμε να διαψευστούμε. Θα λυπηθούμε όμως αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, γιατί τότε, αυτή η κυβέρνηση των τριών, σε τίποτα δεν θα διαφέρει από τους ρωμαίους στρατιώτες που η παράδοση τους θέλει να παίζουν, κάτω από τον Σταυρό του Μαρτυρίου, τον χιτώνα του Χριστού στα ζάρια.
Ο πρωθυπουργός κάνει επαφές με ξένους ηγέτες ή οικονομικούς παράγοντες ζητώντα

Keywords
Τυχαία Θέματα