ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ;

07:05 3/11/2011 - Πηγή: Olympia


Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Το δημοψήφισμα που πανηγυρικά εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της Χώρας και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, τείνει να γίνει βρόγχος για την κυβέρνηση που το σοφίστηκε και μάλιστα έγινε αντικείμενο ολονύκτιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που όπως διέρρευσε 3 ή 4 υπουργοί, εξέφρασαν επιφυλάξεις αλλά και τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο που επέλεξε ο πρωθυπουργός

να
διεξαχθεί. Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος που είναι και συνταγματολόγος διερωτήθηκε πως μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με ένα ερώτημα που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια και επιφυλάχθηκε για την τελική του τοποθέτηση, αφού πρώτα γίνει γνωστό το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να ζήτησε διευκρινίσεις για την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η επιλογή του δημοψηφίσματος στην παρούσα φάση και φέρεται να είπε ότι η απόφαση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να είχε ληφθεί από την κυβερνητική επιτροπή και να είχε οργανωθεί η υποστήριξη αυτής της απόφασης. Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, έθεσε θέμα έλλειψης ενημέρωσης των μελών της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα και είπε ότι θα έπρεπε να είμαστε ενημερωμένοι για να πάμε ομογενοποιημένα και όχι αιφνιδιασμένοι, και πρότεινε να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και εκεί να διεξαχθεί άλλη ψηφοφορία μεταξύ όλων των βουλευτών επί του δημοψηφίσματος. Δεν ξέρουμε τι θα έλεγε ο έτερος συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επί των Οικονομικών υπουργός καθότι ασθενών απουσίαζε νοσηλευόμενος και εργαζόμενος από το κρεβάτι του πόνου της κλινικής όπου νοσηλευόταν !
Μια ασυνεννοησία δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο στο εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης, αλλά το σπουδαιότερο ήχησαν σάλπιγγες από τας Ευρώπας εναντίον πλέον του ίδιου του πρωθυπουργού, διότι ενώ όλοι οι ηγέτες της Ευρωζώνης πάσχιζαν επί διήμερο να βρουν λύση στο πρόβλημα της Ελλάδος, ήλθε ο έλληνας πρωθυπουργός και με μια του φράση τίναξε σχεδόν στον αέρα όλα όσα πανηγύριζε ότι πέτυχε.
Πλέον τούτου, για να αποδειχθεί πόσο πρόχειρα, ασυντόνιστα, επιπόλαια και αναξιόπιστα κυβερνιέται αυτός ο τόπος από την παρούσα κυβέρνηση και ειδικά τον πρωθυπουργό της, είναι το αποκαλυφθέν από το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του ΕXTRA . Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς από δημοσιογράφο κατά την συνέντευξή του στη ΔΕΘ, γιατί δεν έθετε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ σε δημοψήφισμα, απάντησε ότι ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα έβαζε την Ελλάδα σε περιπέτειες και αυτός έλαβε αποφάσεις για την σωτηρία της χώρας, χωρίς να βάλει την Ελλάδα σε περιπέτειες. Και ενώ αυτά δήλωνε προ διμήνου περίπου, την περασμένη Δευτέρα με την απόφασή του για δημοψήφισμα, έβαλε την Ελλάδα σε μεγάλες περιπέτειες με απρόβλεπτες διαστάσεις.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός και κορυφαίοι υπουργοί του είναι ανακόλουθοι και αποδεικνύονται αναξιόπιστοι.
Γιατί και αυτή η αλλαγή θέσης κύριε πρωθυπουργέ;
Στη προκειμένη όμως περίπτωση η αναξιοπιστία πέρασε και στο εξωτερικό, μ
Keywords
Τυχαία Θέματα