Πειραιάς: Παρέλαση ενώπιον του λαού και όχι των μηχανισμών λαϊκής καταστολής.

11:37 26/3/2012 - Πηγή: Olympia
Έμελλε να το δούμε και αυτό. Στους δήμους των υπερπροβεβλημένων καπηλευτών της “ευαισθησίας”, οι πολίτες να δέρνονται ανηλεώς, οι δρόμοι να κλείνουν από άψυχα και έμψυχα σιδηρόφρακτα “τείχη”, ώστε οι “ευαίσθητοι και λαοπρόβλητοι” δήμαρχοι να διασφαλίσουν τις “εκδηλώσεις αγάπης” των υπηκόων τους.

Από την άλλη, ένας Πειραιάς που συνεχίζει να αποτελεί την έμπρακτη πολιτική έκφραση σεβασμού, δημιουργίας και πραγματικής κοινωνικής ευαισθησίας. Ένας Πειραιάς

Πολιτών και όχι Υπηκόων. Διότι όταν η Αρχή αποτυγχάνει να πείσει τους πολίτες, τότε αντί της Πειθαρχίας που χαρακτηρίζει τον ελεύθερο πολίτη, έρχεται η καταστολή για την βίαιη υπακοήη που δημιουργεί Υπηκόους.

Η Δημοκρατία όμως δεν έχει “υπηκόους”. Ο Πολίτης με την ελεύθερη βούληση και επιλογή είναι το βασικό συστατικό της, από την εποχή του Περικλέους. Και αυτό επιτυγχάνεται ΜΟΝΟ όταν η εξουσία πείθει. Όταν η εξουσία πρώτη δίνει το παράδειγμα του πατριωτισμού, της αφοσίωσης στο συμφέρον του συνόλου.

Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης στον Πειραιά είναι πραγματικότητα. Γι’ αυτό η παρέλαση έγινε μπροστά σε πολίτες, όχι υπηκόους κάποιου φέουδου. Πολίτες που ευρίσκοντο παντού, δίπλα και απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, χωρίς παρατράγουδα. Με τις διαμαρτυρίες προς την κεντρική εξουσία του μνημονίου αλλά και σεβασμό στην Πόλη. Στην Πόλη της οποίας η αρχή έχει κερδίσει τον σεβασμό βάσει δράσης και φιλοσοφίας. Διότι όταν στοχεύεις στην Ελευθερία και την δικαιοσύνη, δεν έχεις ανάγκη από ελεύθερους σκοπευτές και δακρυγόνα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, δήλωσε:«Θέλω να καταθέσω την ευγνωμοσύνη μου αλλά και την υπερηφάνεια μου για την πάνδημη συμμετοχή του Πειραϊκού λαού. Επίσης, να εκφράσω την αισιοδοξία μου γιατί τα νιάτα του Πειραιά παρήλασαν φέτος με μεγαλύτερη πειθαρχία και ελληνοπρέπεια από κάθε άλλη χρονιά.Σημαίνει ότι, αν όλοι οι Έλληνες σταθούμε όρθιοι με σημαία μας την ιστορία μας, μπορούμε να εγγυηθούμε ένα μέλλον αντάξιο των αναγκών των παιδιών μας.Από εκεί και πέρα, οι όποιοι ελάχιστοι είτε υποκινούμενοι είτε αυτοβούλως, δεν μπορούν να σκιάσουν ούτε την αξία της Εθνικής επετείου ούτε τις δυνατότητες του ελληνικού λαού να προχωρήσει μπροστά.»Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι, μαθητές γύρισαν το κεφάλι τους αντίθετα από την εξέδρα των επισήμων, ο κ. Μιχαλολιάκος, απάντησε:«Προφανώς δεν βλέπαμε το ίδιο. Εγώ έβλεπα όλους τους μαθητές που τους φώναζαν οι άλλοι  το κεφάλι αριστερά και εκείνοι γύριζαν την πλάτη αριστερά και το κεφάλι δεξιά.Αλλά ό,τι  κάνουν οι νέοι και είναι με δική τους πρωτοβουλία είναι νεανικό και υγιές και θα πάρει τη μορφή του.Θα προτιμούσα την παρέλαση χωρίς κανέναν αστυνομικό.Εγώ είμαι εδώ, είμαι με τον κόσμο, κυκλοφορώ κάθε ημέρα σε όλους τους δρόμους του Πειραιά, σε όλες τις πλατείες, δεν είμαι σίγουρος ότι αυτοί που αποδοκιμάζουν είναι Πειραιώτες.Ο Πειραιάς είναι με την Εθνική Επέτειο.»
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα