Οι πολιτικοί γόνοι επανεκλέχτηκαν άνετα…

11:33 4/7/2012 - Πηγή: Olympia

Διαβάζοντας ένα άρθρο στον τύπο, σχετικά με τους πρώην υπουργούς που δεν επανεκλέχτηκαν και ψάχνουν για δουλειά, καθώς και άλλα παρόμοια άρθρα, παρατηρούμε ένα απίστευτο φαινόμενο. Μέσα στους πολιτικούς που δεν επανεκλέχτηκαν, δεν υπάρχουν πολιτικοί γόνοι και πολιτικά τζάκια, κυρίως από την πλευρά της ΝΔ, όπου και είναι πιο έντονο το φαινόμενο. Τουναντίον όλοι αυτοί οι γόνοι, όχι μόνο εκλέχτηκαν, μέσα σ’ αυτή την κρίση που προκάλεσαν οι οικογένειές τους, αλλά και πρώτευσαν!!!

Βλέπουμε για παράδειγμα παλιά πολιτικά στελέχη και πρώην υπουργούς, που δεν πήγαινε ποτέ το μυαλό μας ότι θα βρεθούν

εκτός Βουλής, να αναζητούν εργασία, όμως δεν βλέπουμε….. κανέναν πορφυρογέννητο πολιτικό γόνο να βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Φταίνε οι πολίτες που τους ψήφισαν ή φταίει το πολιτικό μας σύστημα;

Εννοείται ότι Έλληνες πολίτες πήγαν και έδωσαν την ψήφος τους στα πολιτικά τζάκια, αλλά όταν αυτός ο ραγιαδισμός παρατηρείται να συμβαίνει μόνιμα, επί 190 χρόνια, τότε είναι βέβαιο πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει στο σύστημα.  

Το πολιτικό μας σύστημα αποτελείται από έναν πολύ κλειστό και σκληρό οικογενειοκρατικό πυρήνα και από περιφερειακούς πολιτικούς οι οποίοι, αν και μπορεί να δίνουν την εντύπωση κορυφαίων στελεχών, στην πραγματικότητα είναι πάντα στη σκιά των πολιτικών οικογενειών και θυσιάζονται όταν απαιτηθεί, για να δημιουργηθεί η αναγκαία αίσθηση στο λαό περί δήθεν ανανέωσης. Δυστυχώς όμως, το πραγματικό οικογενειοκρατικό πολιτικό σύστημα παραμένει στη θέση του αναλλοίωτο.

Και το ακόμα μεγαλύτερο δυστύχημα είναι ότι αυτός ο ραγιαδισμός έχει περάσει στο DNA μας επί 190 χρόνια τώρα.

Μπορούμε άραγε να διώξουμε από πάνω μας αυτόν τον ραγιαδισμό; 

Πέτρος Χασάπης

 

 


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα