Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τη ΔΗΜΑΡ

22:08 17/7/2012 - Πηγή: Olympia

Στο στόχαστρο της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει η ΔΗΜΑΡ.

Μέχρι το φθινόπωρο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δύο προτάσεις νόμου, μία για την μετενέργεια και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και μία για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Η Κουμουνδούρου γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να υπερψηφιστούν αυτά τα δύο νομοσχέδια από την πλειοψηφία της Βουλής

αλλά στοχεύει απευθείας στη ΔΗΜΑΡ, θέλοντας να την ταυτίσει απόλυτα με το μνημόνιο και τις πολιτικές του.

Είναι βέβαιοι ότι ο Φ.Κουβέλης,προκειμένου να διαφυλάξει την αξιοπιστία του ως κυβερνητικός εταίρος θα αρνηθεί να στηρίξει αυτά τα δύο νομοσχέδια. Σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί εν αμφιβόλω η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκθέσει πολιτικά το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και να αρχίσει να το λεηλατεί εκλογικά. Σε αυτά τα πλαίσια σχεδιάζει να υποστηρίξει και την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του Μνημονίου, έχοντας τον ίδιο στόχο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα ενταθεί η ρητορική του Σύριζα εναντίον της ΔΗΜΑΡ και προσωπικά του Φ.Κουβέλη. Ήδη άρχισαν κάποιοι να επαναφέρουν τον χαρακτηρισμό ”Καρατζαφέρης της Αριστεράς” που έχει εξοργίσει τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Οι εισηγήσεις που έχει δεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας συντείνουν στην εκλογική και πολιτική αποδόμηση της ΔΗΜΑΡ,στην ταύτισή της με το μνημόνιο,τις πολιτικές του και τα δύο άλλα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Οι εμπνευστές αυτής της στρατηγικής εκτιμούν ότι ο Σύριζα θα έχει περάσει μπροστά στις δημοσκοπήσεις πριν από τα Χριστούγεννα και μία από τις προϋποθέσεις γι αυτό είναι η δημοσκοπική κάμψη της ΔΗΜΑΡ.

Το βέβαιο είναι ότι οι επιθέσεις από την πλευρά του Σύριζα δεν θα μείνουν αναπάντητες,με στελέχη της ΔΗΜΑΡ,όπως ο Βουλευτής κ.Ψαριανός να εμφανίζονται αποφασισμένοι να απαντήσουν με σκληρό τρόπο στην τακτική που εγκαινιάζει η Κουμουνδούρου.
newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα