Στην Ελλάδα ο Μπιλ Κλίντον

21:52 17/7/2012 - Πηγή: Olympia
Στην Αθήνα θα φτάσει στο τέλος της εβδομάδας ο Μπιλ Κλίντον, στο πλαίσιο συντονισμένης πρωτοβουλίας Ελληνοαμερικανών, η οποία αποσκοπεί στην αναστροφή της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας, αλλά και στην έμπρακτη προώθηση ενεργειών που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η «Ελληνική Πρωτοβουλία» (Hellenic Initiative), στην οποία συμμετέχουν γνωστοί επιχειρηματίες, έχει ως πρώτο στόχο τη συγκέντρωση

100 εκατ. δολαρίων και θα επικεντρωθεί σε δραστηριότητες όπως την ενίσχυση μεμονωμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων, που αποδεδειγμένα συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει επίσης ως στόχο την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα σε νευραλγικούς τομείς, όπως είναι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, η δικαιοσύνη και η παιδεία, αλλά και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Την προσπάθεια θα εγκαινιάσει ο Μπιλ Κλίντον την ερχόμενη Κυριακή ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και θα συμμετάσχει σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με σημαντικούς Ελληνοαμερικανούς και Έλληνες επιχειρηματίες.

«Το Hellenic Initiative είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ελληνικού λαού στη διάρκεια της κρίσης» τονίζουν οι οργανωτές σε σχετική ανακοίνωση που δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.
seleo.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα