Ο ΡΟΥΜΠΙΝΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, o Polson που θησαύρισε από το “Δημοψήφισμα”, ο Σόρος και το ειδικό δικαστήριο που πρέπει ήδη να ετοιμάζεται.

17:16 8/11/2011 - Πηγή: Olympia
ΥΠΟΠΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ(άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία τον Δεκέμβριο του 2010 με αφορμή την όλως ύποπτη συνάντηση του αρχιερέα της χρεωκοπίας Νουριέλ Ρουμπινί με τον εργώδη αποδομητή της χώρας Γιώργο Παπανδρέου.
Η αφορμή της αναδημοσίευσης είναι η έξαλλη παρέμβασή του στα εσωτερικά της Ελλάδας και η επίθεσή του στη ΝΔ με στιλ πρασινοφρουρού του ’85. Λέτε νάχει κοινά συμφέροντα με την Πασοκάρα;)

Την Τρίτη, την ώρα που οι διαδηλωτές, έκαιγαν έξω από τη Βουλή τα ομοιώματα της τρόικας και ο Ντομινίκ Στρος Καν παρέδιδε μαθήματα αντιλαϊκής “υπευθυνότητας” στους ταπεινωμένους βουλευτές της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, ένας σχετικά κακοντυμένος μεσόκοπος απαθανάτιζε με την κάμερά του από το μπαλκόνι του δωματίου του στη Μεγάλη Βρεταννία τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων Ελλήνων και ανέβαζε τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο twitter (http://yfrog.com/froggy.php?username=Nouriel).

Οι επεξηγηματικές λεζάντες λιτές: “Καθημερινή διαδήλωση στην Αθήνα”, “διαδήλωση έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο”. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε φωτογραφήσει την Ακρόπολη. Το αισθητικό αποτέλεσμα των λήψεων του ερασιτέχνη φωτογράφου και επαγγελματία οικονομικού δολοφόνου και καθηγητού κ. Νουριέλ Ρουμπινί δεν είναι σπουδαίο. Κάθε άλλο. Το χέρι του δεν είναι σταθερό, οι φωτογραφίες βγάζουν πολύ “κόκκο” και οι γωνίες που επέλεξε δείχνουν έλλειψη έμπνευσης. Αν ήταν επαγγελματίας φωτογράφος, δεν θα έβρισκε δουλειά ούτε σε βαφτίσια, γάμους και πανηγύρια. Ευτυχώς γι’ αυτόν είναι ένας “οικονομολόγος – προφήτης της καταστροφής” και δεν προλαβαίνει να μετράει κέρδη από δραστηριότητες που δεν φαντάζουν και τόσο διαφανείς. Η εικοτολογία για την αδιαφάνεια των κινήσεων του ατζαμή φωτογράφου κ. Ρουμπινί ενισχύεται και από τον πέπλο μυστηρίου που καλύπτει ορισμένα ραντεβού του. Ενίοτε πραγματοποιεί “μυστικούς δείπνους” μαζί με άλλους “κερδοσκόπους” έχοντας ως “μενού την Ελλάδα” (Κυριακάτικο Βήμα, 28 Φεβρουαρίου 2010) και άλλοτε συναντιέται στη ζούλα με πρωθυπουργούς και υπουργούς Οικονομικών που έχουν οδηγήσει “σούμπιτο” την ανυπεράσπιστη χώρα τους στα νύχια αρπακτικών όπως το ΔΝΤ (ραντεβού με Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου την Τετάρτη).

Ο Ν. Ρουμπινί προβλέπει οικονομικές καταστροφές αν και οι επικριτές του ισχυρίζονται ότι ο ίδιος τις… βοηθάει αρκετά να συμβούν. Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2006, σε μία από τις πολλές παρεμβάσεις του, σε ομιλία στα κεντρικά του ΔΝΤ, είχε προβλέψει την κρίση στον κλάδο των ακινήτων στην αμερικανική αγορά και κατ’ επέκταση στην παγκόσμια οικονομία. Βέβαια, σχεδόν κάθε χρόνο (ειδικά από το 2004) ο συγκεκριμένος κύριος αγγέλλει “κατάρρευση”. Η κρίση τελικά ενέσκηψε και οι μετοχές του “παγκόσμιου νομά”, όπως αυτοπροσδιορίζεται ο αινιγματικός κ. Ρουμπινί, ανέβηκαν πολύ. Όπως ανέβηκαν και τα κέρδη από τα στοχευμένα πονταρίσματά του στην άνοδο και την πτώση εθνικών οικονομιών, μετοχών και ομολόγων.

ΑΠΟ ΤΟ ΡLAZA ΑTHENEE ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Η προχθεσινή επίσκεψη στο Μαξίμου

Keywords
Τυχαία Θέματα