Ο Πόρτα – Πόρτα και οι άξονες του ΓΑΠ

Οι 5 στρατηγικοί άξονες της χώρας για την δύσκολη διαπραγμάτευση της Κυριακής

«Όπως αντιλαμβάνεστε και όπως είπα προηγουμένως, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον θα καταλήξουμε την Κυριακή σε αποφάσεις. Εμείς, όμως, θεωρούμε ότι οι αποφάσεις αυτές είναι αναγκαίες και καθοριστικές. Και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για νέες αναβολές. ( ΚΑΙ Γ ΑΥΡΤΟ ΣΑς ΕΚΒΙΑΖΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΩΣ, ΣΑΣ ΚΟΠΑΝΑΜΕ ΟΜΑΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΑς ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΑΣ ! )

Θέλω να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, την δική μας εθνική γραμμή, τους στόχους με τους οποίους προσερχόμαστε σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση.

Πρώτον:

στρατηγική μας απόφαση είναι να είμαστε και να παραμείνουμε στο ευρώ.

( ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ !! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ! )

Δεύτερον: αφετηρία και κεκτημένο για ό,τι συζητάμε, είναι όλα τα θετικά στοιχεία της Συμφωνίας του Ιουλίου, δηλαδή ένα νέο πακέτο στήριξης με εξασφάλιση των δανειακών αναγκών της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια, διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους με την επιμήκυνση της αποπληρωμής, με περίοδο χάριτος, αλλά βεβαίως και με τα απαραίτητα χαμηλά επιτόκια. Εξάλλου, η συμφωνία του Ιουλίου αναγνωρίστηκε ως θετική ακόμα και από τις περισσότερες άλλες πολιτικές δυνάμεις.

( ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ..?? ΤΑ 109 ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΛΕΟΝ… ΘΕΛΟΥΜΕ 150ΔΙΣ

- ΤΟ 2013/2014 ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500ΔΙΣ ! 190-200% τοτε ΑΕΠ..!

- ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!! ΑΝ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΕΣ ΤΟ

- ΔΙΕΥΛΟΛΥΝΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ. ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ??

- ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟ ΤΟΤΕ! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕ ΠΕΡΙ ΤΑ 18-20ΔΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ?

Τρίτον: να πετύχουμε ελάφρυνση του βάρους του χρέους, που βαραίνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη. Όπως είπα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, λόγω του υπερδανεισμού της προηγούμενης κυβέρνησης, έχουν εκτιναχθεί οι τόκοι που πληρώνουμε, από τα 12 δις το χρόνο το 2009, στα 18 δις το χρόνο το 2012.

Αυτό το βάρος στις πλάτες του κάθε Έλληνα πολίτη είναι δυσβάσταχτο και αυτό είναι που πρέπει να μειωθεί για να ανασάνουμε.

( ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ? ΕΣΥ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ !! ΓΙΑ ΠΕς… ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !! ΠΕΣ ΤΟ.

Τέταρτον: η όποια ρύθμιση πρέπει να διασφαλίζει πλήρως την ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία και να δώσει πια τη δυνατότητα για ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

( ΤΟ ΜΠΕΝΝΥ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΑΧΤΥΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ!! ΧΘΕΣ Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.. ” ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ”

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΥΡΕΝΤΗΔΕΣ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ? ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ??

ΘΑ ΥΠΟΘΑΛΨΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ – ΚΛΕΦΤΕΣ ? )

Πέμπτον: βασικός στόχος είναι επίσης όλες οι αποφάσεις μας να τείνουν στη στήριξη της ανάπτυξης και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, όπως ή

Keywords
Τυχαία Θέματα