Ο Παπανδρέου καλεί τον Ομπάμα να μας… σώσει

11:25 8/1/2013 - Πηγή: Olympia

Παρέμβαση και μάλιστα διεθνούς εμβέλειας έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου με άρθρο του…


στην έγκυρη επιθεώρηση «Foreign Policy».

Στο κείμενο, ο πρώην πρωθυπουργός καλεί τον Μπαράκ Ομπάμα να πιέσει την Ευρώπη να σώσει την Ελλάδα και, κατ’ επέκταση, να σωθεί και η ίδια.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Γιώργου, οι αγορές δεν θεωρούν ποτέ αρκετές τις περικοπές στην Ελλάδα,

συνεπώς η Ευρώπη πρέπει να πει ότι «η κρίση τελειώνει εδώ. Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης. Τελεία και παύλα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι αντιμετώπισαν ως υποκριτές τους Αμερικανούς όταν πίεσαν την Ε.Ε. να λάβει δραστικά μέτρα για την επιστροφή στην ανάπτυξη. «Τότε οι Ευρωπαίοι είπαν ότι οι Αμερικάνοι εξήγαγαν την κρίση τους στην Ευρώπη», σχολιάζει ο πρώην πρωθυπουργός, καλώντας τον Ομπάμα να αρχίσει επιχειρηματικές συζητήσεις ώστε να δείξει επενδυτικό ενδιαφέρον στις χώρες τις Νότιας Ευρώπης.

Επίσης τον καλεί να επισκεφθεί την Ελλάδα ως ένδειξη καλής πίστης. «Για να βοηθηθεί η ανόρθωση μιας χώρας που έχει τόσο βαθιά ιστορία με τις ΗΠΑ, μια επίσκεψη στην Ελλάδα σε ένδειξη υποστήριξης προς τις δυνατότητες του ελληνικού λαού, θα ήταν μια πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης στις ικανότητες της χώρας και της Ευρώπης να λύσουν την κρίση στην ευρωζώνη», γράφει.

«Ο Ομπάμα θέλει να μείνει στην ιστορία σαν ένας Πρόεδρος που άλλαξε τα πράγματα», σχολιάζει ο Παπανδρέου συμπληρώνοντας ότι «τι καλύτερο από το να εξασφαλίσει την κληρονομιά του από το να συνδεθεί με τους Προέδρους των Δημοκρατικών που εμπνεύστηκαν το Ευρωπαϊκό Όραμα, όπως ο Τρούμαν, ο Κένεντυ και ο Ρούσβελτ;».

newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα