Ο ΓΑΠ μέσω του δημοψηφίσματος επιχειρεί πολιτειακή αλλαγή!

14:35 2/11/2011 - Πηγή: Olympia

29/10/11- "...στο πλευρό εκείνων που αγωνίζονται για ένα δικαιότερο σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης.."

“…Με μειωμένη εθνική κυριαρχία δεν μπορούμε να αποτελούμε αντίβαρο μίας αποθρασυμένης Τουρκίας…”

Μέσω του δημοψηφίσματος επιχειρείται πολιτειακή αλλαγή.

του Γιάννη - Διεθνολόγος

Η αναζήτηση “το πολιτικό σύστημα έχει ξοφλήσει” στο Θηρίο του Google δίνει πλέον άπειρα αποτελέσματα.

Οι Αγανακτισμένοι συνέχισαν την Αραβική Άνοιξη στο Σύνταγμα, τα γήπεδα βράζουν, συριζαίοι χρυσαυγίτες (όπως τους λένε οι MEGAλοι δημοσιογράφοι) ακυρώνουν παρελάσεις και “οι κοινωνικοί εταίροι/εταίρες” δεν έπαψαν να μας θυμίζουν πως τα πάντα έχουν απαξιωθεί σε αυτήν την χώρα.

Το κλίμα είναι πλέον “κατάλληλο” για ένα δημοψήφισμα, το οποίο σημειωτέων χρησιμοποιείται κατά κόρον από αμεσοδημοκρατίες και δικτατορίες.

Τόσα δημοψηφίσματα είχαμε να δούμε από την Χούντα.

Ο έξυπνος ηγέτης μπορεί να θέσει οποιοδήποτε ερώτημα και να αποσπάσει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ κατά το δοκούν. Ο Ντε Γκωλ εφήρμοσε 1ος το στρίβειν δια του δημοψηφίσματος τρώγοντας οικειοθελώς στην μάπα ένα ΟΧΙ του γαλλικού λαού για τον Γάλλο Καλλικράτη. Μπαρμπούτσαλα.

Αν ο ΓΑΠ το κάνει για να μείνει, η Ελληνική δημοκρατία μετά το δημοψήφισμα θα έχει έναν λαοκρατικό χαρακτήρα, καθώς η εκτελεστική εξουσία θα έχει υποβαθμιστεί σε πρωτόγνωρο βαθμό.

Όλο και πιο συχνά δημοψηφίσματα για την μονιμότητα των ΔΥ, για τα προνόμια των βουλευτών κ.λ.π. Σειρά στην υποβάθμιση θα πάρουν τα κόμματα με πρώτο και καλύτερο το ΠΑΣΟΚ. Γιαυτό θα δούμε τους σημιτοβενιζελικούς να αντιδρούν με “ομάδες προβληματισμού” και να αποζητούν τον στρίβειν δια των εκλογών. Στο μυαλό τους, ο ΓΑΠ θα έχανε τις επόμενες εκλογές, ο Βενιζέλος θα γινόταν αρχηγός, ο Σαμαράς πρωθυπουργός και μετά από 4 χρόνια η γνωστή μεταπολιτευτική αλλαγή φρουράς με δεκανέα αλλαγής/ΕΠΟΠ τον λαό. Αν περάσει, φαντάζομαι (όχι απαραίτητα τον ΓΑΠ) κάποιον στον ρόλο του “εθνοσωτήρα” με κάποιον Παπαδήμο/τεχνοκράτη στο ρόλο της καμαριέρας/πρωθυπουργού και τον Nicos Papandreou να γράφει τα πρακτικά.

No more Mr. nice Guy. Επιτέλους ο ΓΑΠ αποδύεται τον ενοχλητικό μανδύα του ΠΑΣΟΚ που κουβαλά από τότε που πολιτεύεται. Ποτέ δεν ένοιωθε άνετα ως Πασόκος και ως Έλληνας.

Με αφορμή την από τον ίδιο επιτεινόμενη οικονομική κρίση ο ΓΑΠ θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα και να περάσει σε μία λαοκρατία πιο συγκεντρωτικού χαρακτήρα (μία μετάβαση που συμβαίνει συχνά μετά από χρηματοπιστωτικές κρίσεις) με την μορφή προεδρικού συστήματος διακυβέρνησης και καθολικής ψηφοφορίας. Ακριβώς με τον τρόπο που είχε πάρει το (cock) ring της διαδοχής το 2004 από τον Σημίτη μέσω της αυθορμήτου ψηφοφορίας ενός εκ. “πολιτών, μελών και φίλων”. Μία χαρούμενη οικογένεια ! ! ! (σ.σ.netakia στην Σοσιαλιστική Διεθνή στην Κρήτη μίλησε πάλι για global governance! Δείτε στο Παράρτημα)

Η ΕΕ του είχε συγχωρήσει την είσοδο του ΔΝΤ στα ενδότερα της, το οποίο μέχρι τότε κατοικοέδρευε σε Μπανανίες ανά τον κόσμο καθώς θα πλήρωνε λιγότ

Keywords
Τυχαία Θέματα