Μόνο οι αποδεδειγμένα ικανοί σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα.

Του Νικόλαου Μουτσόπουλου.

Η μεταπολιτευτική περίοδος της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και υποδαύλισης των κοινωνικών αντιθέσεων για την ευκολότερη πολιτική επικράτηση, κλείνει εκ των πραγμάτων και οφείλουμε να ανέβουμε επί τέλους σαν χώρα στο επίπεδο της πραγματικής πολιτικής στο οποίο όμως θα μπορούν να σταθούν μόνο όσοι έχουν σωστές και ενιαίες προτάσεις για το σύνολον των πολιτών.

Νέο κυβερνητικό σχήμα.
Η προτεινόμενη κυβέρνηση θα αποτελείται από τέσσαρες κυβερνητικούς κύκλους
υπουργείων με συνολικά πέντε υπουργούς και δέκα έξη υφυπουργούς.

Α)

Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από ένα μόνο υπουργείο το οποίο διαιρείται σε τέσσερα υφυπουργεία:
1) Το υφυπουργείο Περιβάλλοντος.
2) Το υφυπουργείο Χωροταξίας – Δημοσίων Έργων – Οικισμού.
3) Το υφυπουργείο Μεταφορών.
4) Το υφυπουργείο Υγείας για όλους και παιδικής Πρόνοιας.
Όλοι οι τομείς του υπουργείου διευθύνονται από έναν υπουργό που προΐσταται των τεσσάρων αντιστοίχων υφυπουργών του υπουργείου του. Για συντομία αυτό το υπουργείο, θα λέγεται ΠΕ.ΧΩ.ΜΕ και Υγείας.
Αυτό το υπουργείο με τα επί μέρους υφυπουργεία του, διεκπεραιώνει τον έλεγχο του περιβάλλοντος, τον έλεγχο κάθε είδους δραστηριότητας οχλήσεως και ρυπάνσεως κρατικής ή ιδιωτικής, χωροταξικές και οικιστικές διευθετήσεις, τις μεταφορές, τον έλεγχο και παροχή υγείας για όλους και αποκλειστικά την παιδική πρόνοια. (Η πρόνοια των ενηλίκων παρέχεται σε άλλο υφυπουργείο).
Στο υφυπουργείο περιβάλλοντος ανήκουν επίσης υπηρεσίες ελέγχου ποιότητος και πιστοποίησης προϊόντων, καθώς και η πολύ σημαντική υπηρεσία ελέγχου φαρμάκων και τροφίμων.
Εν αντιθέσει με τους υπουργούς του δευτέρου, του τρίτου και του τετάρτου κύκλου οι οποίοι διευθύνουν το κεντρικό
υπουργείο του κύκλου και ελέγχουν παράλληλα και όλα τα άλλα υφυπουργεία του κύκλου τους, ο υπουργός του πρώτου κύκλου διευθύνει ενιαία όλα τα υφυπουργεία του ΠΕ.ΧΩ.ΜΕ. & Υγείας.

Β) Ο δεύτερος κύκλος αποτελείται από ένα μόνο υπουργείο το οποίο περιλαμβάνει και επτά υφυπουργεία.
Α) Το υπουργείο Υγιούς Ανταγωνισμού.
1) Το υφυπουργείο Ενέργειας, Ορυκτών, Έρευνας και Τεχνολογίας.
2) Το υφυπουργείο Προστασίας και Ενημέρωσης Καταναλωτή.
3) Το υφυπουργείο Εργασίας και Κρατικής Σύνταξης.
4) Το υφυπουργείο Πρόνοιας Ενηλίκων. (Η πρόνοια των ανηλίκων παρέχεται στο υφυπουργείο Υγείας του πρώτου κύκλου Π.Ε.-ΧΩ.ΜΕ. και Υγείας)
5) Το υφυπουργείο Γεωργίας
6) Το υφυπουργείο Παιδείας – Πολιτισμού και Οικογένειας.
7) Το υφυπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Όλοι οι τομείς του υπουργείου διευθύνονται από τον υπουργό Υγιούς Ανταγωνισμού, ο οποίος προΐσταται επίσης των υπολοίπων έξη υφυπουργών. Το υπουργείο για συντομία λέγεται: Υγιούς Ανταγωνισμού και Παιδείας.
Εποπτεύει και επιβάλλει τον υγιή ανταγωνισμό σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.
Για όλες τις άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες που μπορεί να δημιουργήσουν οχλήσεις στον περιβάλλον, στην χωροταξία ή προβλήματα στην ασφάλεια και υγεία των πολιτών, το παρόν υπουρ

Keywords
Τυχαία Θέματα