Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά: “ΟΧΙ” με αξιοπρέπεια και διάρκεια.

20:02 23/2/2012 - Πηγή: Olympia
Με την άξια Σερραία έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν. Είναι από τους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι η αξιοπρέπεια δεν μπαίνει σε καλούπια αλλά δεν είναι και “φωτοβολίδα” εντυπωσιασμού. Έχει διάρκεια και ταπεινότητα.Μπορεί το όνομα της λοιπόν να ακούστηκε μετά το ηχηρό και περήφανο “ΟΧΙ” στο δεύτερο μνημόνιο (που ήδη δικαιώνεται), αλλά και στο παρελθόν η Μαρία έχει δώσει δείγματα. Πολλοί για παράδειγμα δεν γνωρίζουν ότι ήταν η πρώτη βουλευτής που ζήτησε να αφήσει το βουλευτικό αυτοκίνητο που “κληρονόμησε”
για κάτι αρκετά φθηνότερο. Μάλιστα, δεν υπήρχε το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο για αυτή την ενέργεια και δημιουργήθηκε μετά την δική της πρωτοβουλία.

Δείτε την επιστολή της και τι ακριβώς ζητά. Από τον Απρίλη του 2010.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ

Αριθ. Πρωτ. 1779/30/4/20110

Σέρρες, 30 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ

Προς

τον κ. Πετσάλνικο Φίλλιπο

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

 

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο της ανάγκης διευκόλυνσης των βουλευτών στην εκπλήρωση της αποστολή μας, είχε αποφασισθεί η δυνατότητα μέσω της Βουλής να μισθώνουμε με τη διαδικασία της χρηματοδοτικής  μίσθωσης (leasing) επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.

Σε ότι με αφορά στις 24 Ιουλίου 2008 υπέγραψα με την μειοδότρια εταιρεία σύμβαση, την οποία κατέθεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής των Ελλήνων, για τη μίσθωση ενός καινούργιου αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης (Lexus – GS 450h) με μηνιαίο μίσθωμα 1.463,70 ευρώ και διάρκεια μίσθωσης έως 30 Σεπτεμβρίου 2011. (το χρονικό διάστημα της χρηματοδοτικής μίσθωσης είχε καθορισθεί από 1 Ιουλίου 2008 έως 30.09.2010 με τη λήξη της ΙΒ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου). Η κίνηση αυτή είχε γίνει υπό συνθήκες που δεν προμήνυαν την ραγδαία οικονομική επιδείνωση της χώρας αλλά και την παγκόσμια.

Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη  ή καλύτερα δραματική περίοδο που βιώνουμε πιστεύω ότι πρώτα εμείς οι βουλευτές όχι μόνο με συμβολικές αλλά και με ουσιαστικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την κοινωνία και τους πολίτες της πατρίδας μας.

Στην κατεύθυνση αυτή το μηνιαίο κόστος του αυτοκινήτου που μου έχει παραχωρηθεί και που είναι υποχρεωμένη βάση της σύμβασης να καταβάλει η Βουλή, είναι υπερβολικό.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν μπορεί να εξευρεθεί διαδικασία επιστροφής ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, να αντικατασταθεί με ένα άλλο πολύ μικρότερου κυβισμού και αξίας αυτοκίνητο για τις υπηρεσιακές μου ανάγκες.

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών Σας για την περιστολή δαπανών της Βουλής, με αυτή μου τη πράξη σίγουρα θα συμβάλω ελάχιστα στη μείωση του κόστους λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, πιστεύω όμως ακράδαντα ότι στέλνουμε ένα μήνυμα στους πολίτε

Keywords
Τυχαία Θέματα