Κάψτε το σενάριο!

Γράφει Ο Θείος Άκης

«Αυτό δεν είναι γράψιμο, είναι δακτυλογράφηση» Τρούμαν Καπότε

Μια κηδεία είναι όλη η χώρα αυτές τις μέρες .Μια διαρκής Μεγάλη Παρασκευή . Πως φτάσαμε μέχρι εδώ αναρωτιέσαι; Το σενάριο στην παράσταση «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» απαντάει στο ερώτημα σου. Η παράσταση παίζεται από την Θεατρική ομάδα των «Υποκριτών» και η ανταπόκριση στους ρόλους της παράστασης είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξη.
Αυτό που αξίζει να μνημονευθεί είναι το σενάριο. Πέρα από αυτό που σκότωσε τον πατέρα
στην

παράσταση είναι αυτό που σκότωσε και την ίδια τη χώρα. Το πως οι πνευματικές αλήτ ευνούχισαν έναν ολόκληρο λαό να ντρέπεται ποιος είναι και που πάει. Η παράσταση ξεκινάει και η υπόθεση μοιάζει σαν τα περσινά ξινά σταφύλια. Ο απαραίτητος ομοφυλόφιλος κάνει την εμφάνισή του στα πρώτα 10 λεπτά-έχει ήδη αργήσει σκέφτομαι. Μια καρικατούρα του δηλαδή χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας. Αλήθεια έτσι θα διεκδικήσει τα δικαιώματά της η ομοφυλοφιλική κοινότητα, ξεφτιλίζοντας ουσιαστικά τον εαυτό της; Τα μωρή δίνουν και παίρνουν και τα ουρλιαχτά χωρίς λόγο και αιτία σου τσιρίζουν τα αυτιά. Σεξιστικά ανέκδοτα και εξυπνακίστικες εκφράσεις πέφτουν βροχή. Πράγματα κουραστικά και χιλιοειπωμένα. Εγώ τον παίρνω, εσύ τον παίρνεις, εμείς βαριόμαστε να τα ακούμε. Τον μελώνεις το λουκουμά, το ισιώνεις το καταίφι και άλλες παρόμοιες ατάκες δημοτικού. Χιλιοειπωμένες φράσεις από τους τηλεοπτικούς βόθρους της μεσημεριανής μας σιέστας. Τα στερεότυπα που χωρίς λόγο έχουν επιβληθεί κάνουν την εμφάνισή τους. Ο άνθρωπος εκτός Αττικής είναι άξεστος, αμόρφωτος και καταδικασμένος να αποτύχει. Μιλάει αγγλικά της πυρκαγιάς και θα παραμείνει ένας αδιόρθωτος μπουρτζόβλαχος. Σε αντίθεση με την Αθήνα που ζούνε μόνο οι γκάγκαροι Αθηναίοι που είναι μορφωμένοι και έχουν το προνόμιο!! να μιλάνε με τα τηλεοπτικά πρόσωπα. Ο θεατής καταλαβαίνει πως κάθε σπίτι στην Αθήνα έχει και ένα Πούλιτζερ, κάθε πολυκατοικία και ένα Νόμπελ. Φυσικά απαραίτητος ο χλευασμός για την Ελληνική Ιστορία. Ο (Μέγας) Αλέξανδρος γίνεται γκέι και το τραγούδι του Νεκρού αδελφού γίνεται της αντίστοιχης αδελφής. Μια μεταμοντέρνα μοιρολογίστρα κάνει την εμφάνισή της για να κλάψει τον πατέρα. Το πανάρχαιο έθιμο της νότιας Πελοποννήσου, το μοιρολόι που μεγάλωσε γενιές γενιών, χλευάζεται από ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζουν την πραγματική του σημασία. Ούτε μια φορά δεν το έχουν ακούσει.

Δεν έφτασε λοιπόν έτσι ο Έλληνας στις αυτοκτονίες και την κατάθλιψη. Πρώτα σκότωσε ότι τον περιτριγύριζε. Χλεύασε την παράδοσή του, εγκατέλειψε τα χωράφια του, απαρνήθηκε την γη του. Έκανε το σεξουαλικό υπονοούμενο βασικό στοιχείο κάθε ιδιωτικής και δημόσιας έκφρασης. Αλήθεια από τι πνιγόταν μήπως από κανένα θεοκρατικό καθεστώς; Από ότι βλέπουμε και γυμνός στο Σύνταγμα να βγεις την συμπάθεια όλων κερδίζεις.

«Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» λοιπόν. Ένα τηλεοπτικής υποκουλτούρας κείμενο που το σηκώνουν στα ύψη οι Πατρινοί συντελεστές. Οι εκπληκτικές ερμηνείες των παιδιών αποδεικνύουν πως την ιστορ

Keywords
Τυχαία Θέματα