Ισχυρό κτύπημα Βενιζέλου στον Σαμαρά…

14:57 10/9/2012 - Πηγή: Olympia

Ένα ισχυρό πολιτικό κτύπημα κατάφερε χθες ο κ Βενιζέλος εναντίον του κ. Σαμαρά, το οποίο πέρασε λίγο (ηθελημένα ή άθελα από τα ΜΜΕ) απαρατήρητο. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Σαμαράς επιθυμεί διακαώς να περάσει προς τον ελληνικό λαό ενδεχόμενη επιμήκυνση του χρόνου

εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής ως επιτυχή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου την οποία είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Σχεδιάζει προφανώς να επιστρέψει από κάποια Σύνοδο Κορυφής ως “νικητής”, όπως επέστρεφε άλλοτε ο κ. Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες με συνεχείς «νίκες», τις συνέπειες των οποίων υφιστάμεθα όλοι σήμερα.

Ε λοιπόν χθες, επ’ ευκαιρία της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων, ο κ. Βενιζέλος με κομψό ομολογουμένως τρόπο, ξεγύμνωσε πολιτικά τον κ. Σαμαρά.  Τι είπε ο κ. Βενιζέλος;…. Ουσιαστικά είπε πως δεν έχει κλείσει το πακέτο των μέτρων και τόνισε πως  όταν συμβεί αυτό θεωρεί αυτονόητο ότι θα δοθεί η παράταση του προγράμματος, η οποία προβλέπεται από τη σύμβαση». Δηλαδή σε απλά ελληνικά μας είπε ότι η επιμήκυνση έχει ήδη υπογραφεί και υπάρχει στο δεύτερο μνημόνιο, με την προϋπόθεση να εγκριθούν τα μέτρα από την τρόϊκα.

Αυτό ήταν ένα ισχυρό πολιτικό κτύπημα στον κ. Σαμαρά ο οποίος ποντάρει στο να «πουλήσει» την ήδη συμφωνημένη επιμήκυνση ως νίκη επαναδιαπραγμάτευσης.

Είπατε τίποτα;

Πέτρος Χασάπης


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα