Ιδού γιατί θα πάμε για νέο “κούρεμα” των ομολόγων…

15:17 28/7/2012 - Πηγή: Olympia
Πληθαίνουν καθημερινά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ελλάδα να προχωρά σε νέο κούρεμα των ομολόγων της, αυτή τη φορά στον επίσημο δημόσιο τομέα (ΕΚΤ) και των ιδιωτών με ομόλογα υπό ξένο δίκαιο που δεν είχαν μπει στο προηγούμενο PSI (για τους τελευταίους θα αναφερθούμε αργότερα, γιατί χωρά πολύ μεγάλη ανάλυση).Όπως φαίνεται, ο λόγος που πιέζουν την ΕΚΤ
να δεχθεί “απομείωση του χρέους” είναι ότι ο στόχος για χρέος της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ το 2020 (ναι! Όσο ήταν το 2009) θα είναι κατά 30 δις μεγαλύτερο, που σημαίνει ότι θα πάει στο 130% του ΑΕΠ!

Επιτυχία; Τεράστια… Ας συνεχίζει να πανηγυρίζει ακόμα ο Βενιζέλος και να το χρεώνει ως ..προσωπική του επιτυχία μαζί με τον Παπαδήμο.Σε αυτό το συμπέρασμα, κατέληξε νέα ανάλυση ευρωπαίων αξιωματούχων και τη μεταδίδει το δίκτυο Dow Jones Newswires.Όπως επισήμανε ένας εκ των αξιωματούχων που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, το «κούρεμα» του χρέους των ιδιωτών αποδείχτηκε ανεπαρκές, ενώ πρόσθεσε πως έως το τέλος της δεκαετίας το ονομαστικό χρέος της Ελλάδας θα ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο κατά 30 δισ. ευρώ σε σχέση με αυτό που προβλεπόταν το Μάρτιο.«Εκτιμούμε πως θα υπάρξει αστοχία που μπορεί να ξεπεράσει τα 30 δισ. ευρώ, έτσι θέλεις να φέρεις το χρέος σε βιώσιμο επίπεδο θα πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα χρήματα ή να δεχθείς ζημιές σε αυτά που κατέχεις.»
Filed under: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα