Η ζωή …αλλιώς!

11:31 3/12/2011 - Πηγή: Olympia

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την αναπηρία που τιμάται την 3η Δεκεμβρίου, αποφάσισα να σας διηγηθώ μια ιστορία! Στο σύνολο της, βασίζεται σε στοιχεία μυθοπλασίας. Όμως, δεν αποκλείεται να είναι και αληθινή…! Θέλω μ’ αυτή να σας δώσω να καταλάβετε, ότι σ’ αυτή την ζωή, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τα πάντα δεδομένα. Είμαστε ως εκ τούτου υποχρεωμένοι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, τόσο απέναντι σ’ αυτούς που μας έχουν πραγματική ανάγκη, όσο και σ’ εκείνους που δεν χρειάζονται κάτι τέτοιο.

Γραπφει ο Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας

Όλα έμοιαζαν να κυλάνε όμορφα και ήρεμα

στην ζωή του εικοσιπεντάχρονου Βαγγέλη Πετρόπουλου. Μοναχοπαίδι της οικογένειας του Στάθη και της Βάσως δημοσίων υπαλλήλων από την Πάτρα. Ο πατέρας του δούλευε ως θυρωρός στο υπουργείο Εσωτερικών και η μάνα του, καθαρίστρια στον Ευαγγελισμό. Έμεναν σ’ ένα μεγάλο διαμέρισμα εκατό τετραγωνικών στο Μαρούσι και, τα έφερναν βόλτα πολύ καλά. Ο Βαγγέλης, καμάρωνε για τους γονείς του και τους αγαπούσε. Εκείνοι, τον λάτρευαν. Ήταν όλη τους η ζωή. Το καμάρι τους. Ήταν πολύ περήφανοι για τον γιο τους ο Στάθης και η Βάσω. Γιατί, τι άλλο θα περίμενε ένας γονιός από το παιδί τους; Τους αγαπούσε τους σεβόταν και, ποτέ δεν τους είχε απογοητεύσει. Ήταν σίγουροι και περήφανοι γι’ αυτόν.

Τον Ιούνιο του 2000, έγιναν οι πιο
ευτυχισμένοι γονείς του κόσμου! Καθισμένοι στις πρώτες σειρές του αμφιθεάτρου της Ιατρικής σχολής Αθηνών, δάκρυσαν βλέποντας το βλαστάρι τους να δίνει τον όρκο στον Ιπποκράτη. Εκείνο το καλοκαίρι, ο Βαγγέλης τους, ορκίστηκε γιατρός! Και να τα τραπεζώματα η κυρά Βάσω, σε συγγενείς και φίλους της οικογένειας. Να τα κεράσματα ο Στάθης, στα καφενεία του Αμαρουσίου! Ήταν ευτυχισμένοι και το έδειχναν. Δεν είναι και λίγο πράγμα για δυο επαρχιώτες, απόφοιτους δημοτικού παρακαλώ, να βγάλουν γιο επιστήμονα. Χαλί έγιναν να τους πατήσεις. Προβληματίστηκαν πολύ όμως… Δεν ήξεραν τι δώρο να του κάνουν. Απ’ την δύσκολη θέση τους έβγαλε ο ίδιος ο Βαγγέλης! Τους ζήτησε για δώρο, μια μηχανή. Δεν είμαι πια μικρό και άμυαλο παιδί όπως μου λέγατε στα δεκαεφτά. Έχω γίνει εικοσιπέντε και όσο και να’ ναι, έχω αποδείξει πως και έξυπνος και λογικός είμαι, επιχειρηματολογούσε ο Βαγγέλης. Η αλήθεια είναι πως δεν κουράστηκε ιδιαίτερα να τους πείσει. Παρέα με τους γονείς του, πήγαν στην αντιπροσωπεία γνωστής ιαπωνικής εταιρείας μοτοσικλετών επί της λεωφόρου Μεσογείων. Αντί για ένα απλό παπάκι που είχε ζητήσει ο Βαγγέλης, βρέθηκε να καβαλάει μια μηχανή 250 κυβικών, μαύρου χρώματος με ασημένιες πινελιές. Σωστή κούκλα!

Ο Αύγουστος εκείνο το καλοκαίρι έφτασε. Μήνας διακοπών. Ύστερα από τόσα διαβάσματα και θυσίες, έφτασε η δική του ώρα να ξεσαλώσει, να το ρίξει έξω όσο τραβάει η ψυχή του. Είχε πραγματική ανάγκη να ζήσει για μια – δυο βδομάδες εκτός προγράμματος και βιβλίων. Άλλωστε, ο χειμώνας που θα ερχόταν, είχε ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις. Θα έκανε την ειδικότητα του. Ακόμα, δεν είχε αποφασίσει ποια θα’ ταν αυτή. Ίσως, η καρδιολογία. Δεν απέκλειε βέβαια και την οφθαλ

Keywords
Τυχαία Θέματα