Η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την προανακριτική

11:37 9/1/2013 - Πηγή: Olympia

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ

Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού

Των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών Παπανδρέου, Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου…

· Στηρίζεται στο νομικό σκεπτικό και την επιχειρηματολογία που έχουμε αναπτύξει σε 21 σελίδες, οι οποίες αναδεικνύουν την ανάγκη διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών και

για τους τέσσερις προαναφερομένους.

· Υπακούει στην κοινή απαίτηση των Ελλήνων για φως και διαφάνεια παντού στο δημόσιο βίο.

· Κατατίθεται σε μία εποχή που ενώ η κοινωνία χειμάζεται και ο λαός υποφέρει μές στην υστέρηση, επί τρία χρόνια κρυβόταν μέσα σε συρτάρια μία λίστα χιλιάδων μεγαλοκαταθετών, η οποία -όπως έχει δείξει η αξιοποίησή της από άλλα κράτη- πιθανότατα κρύβει μεγαλοφοροφυγάδες.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πρώτοι καταθέσαμε πρόταση για ποινικό έλεγχο Παπανδρέου, Παπαδήμου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου.

Αποστείλλαμε την πρόταση και στα 298 μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εξαιρουμένων των Παπανδρέου-Βενιζέλου.

Εναπόκειται στην συνείδηση και την ευθύνη και των 298 βουλευτών που έγιναν παραλήπτες της πρότασής μας, για το αν θα δώσουν ομπρέλα ποινικής ασυλίας σε Παπανδρέου-Παπαδήμο.

Το Κίνημά μας δεν θα ήταν δυνατό να αναλωθεί στον υπολογισμό οποιουδήποτε πολιτικού ή επικοινωνιακού κόστους, αποσύροντας την πρόταση για ποινικό έλεγχο και των τεσσάρων. Ας αναλάβουν την ευθύνη της απαλλαγής Παπανδρέου-Παπαδήμου από κάθε ποινικό έλεγχο, όποιος άλλος θέλει, από τους υπόλοιπους βουλευτές και τα άλλα κόμματα.

Από τους μεμονωμένους βουλευτές, οι οποίοι δεν δεσμεύονται από κανενός είδους κομματική γραμμή, μόνο ο Νικολόπουλος έσπευσε από την πρώτη στιγμή να υπογράψει την παραπομπή των τεσσάρων σε ποινικό έλεγχο. Οι υπόλοιποι, οι οποίοι είχαν λάβει γνώση της πρότασης εγκαίρως, οφείλουν να εξηγήσουν την επιλογή τους να μην υπογράψουν. Εξηγήσεις γι’ αυτό προφανώς οφείλουν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρώτο εκείνο της αξιωματικής.

Τέλος, για “ανίερες σχέσεις” ή “ιδεολογικούς συσχετισμούς”, ας ελεχθούν πρώτα κάποια νεόκοπα στελέχη της ΝΔ που έκαναν ομιλίες κάτω από το πορτραίτο του δικτάτορα Παπαδόπουλου.


Keywords
Τυχαία Θέματα