Η πολιτική ομιλία του Σάββα Αναστασιάδη

21:57 3/4/2012 - Πηγή: Olympia

Porto Palace, 1η Απριλίου 2012

Έχουν περάσει τριάντα μόνο μήνες από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Ο νικητής των τότε εκλογών Γιώργος Παπανδρέου, έχει αποπεμφθεί από την Πρωθυπουργία και ήδη έχει εκδιωχθεί και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Η θητεία του θα καταγραφεί με τα πιο μελανά χρώματα, στην Ιστορία της Ελλάδας.

Εξαπάτησε.

Απέτυχε.

Έσυρε

τη χώρα στην εσχάτη απειλή και ταπείνωση.

Το 2009 παρέλαβε ένα κράτος με οικονομία ελληνική. Υπήρχε αγορά. Υπήρχε ένα κράτος με
συνοχή και ευημερία.

Παρέδωσε ένα κράτος διαλυμένο.

Παρέλαβε μία κοινωνία συντεταγμένη, η οποία λειτουργούσε με ομαλότητα. Παρέδωσε μία κοινωνία στο πεζοδρόμιο. Κοινωνία ακραίων συμπεριφορών.

Το 2009 είχαμε πολλές επιλογές για να διαχειριστούμε την κρίση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε όχι απλώς τις χειρότερες. Έκανε τις πιο ολέθριες επιλογές για τη χώρα. Υπέταξε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επέβαλε πολιτικές που περιόρισαν την εθνική κυριαρχία. Που καταρράκωσαν την οικονομία, παρέλυσαν ολόκληρη την κοινωνία. Οι αποφάσεις του έφεραν λουκέτα, Ανεργία, Φτώχεια και Απόγνωση.

Έφεραν την κοινωνία σε κατάσταση αποσύνθεσης, κατάθλιψης και μαζικής παράκρουσης. Τα όσα συνέβησαν την περίοδο αυτή δεν επιτρέπουν πλέον καμία αμφιβολία.

Ολέθρια, εγκληματικά σφάλματα. Ανικανότητα, μικρότητες και πολιτικές αθλιότητες έσυραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα μείνουν στην Ιστορία για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έζησε ποτέ η Ελλάδα. Έλεγαν συνειδητά ψέματα για να κερδίσουν τις εκλογές.

Από το «λεφτά υπάρχουν» μέχρι την υπαγωγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ., η απόσταση αποδείχθηκε μεγάλη.

Έλεγαν ψέματα όταν υποσχόταν παροχές, ενώ γνώριζαν την κατάσταση. Από τις αυξήσεις στα εισοδήματα και στην απασχόληση μέχρι την δραματική μείωση μισθών και συντάξεων.

Την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας η απόσταση αποδείχθηκε τεράστια. Θα μείνουν στην Ιστορία για κάτι ακόμη σπάνιο. Για το ότι ποτέ άλλοτε Πρωθυπουργός δεν δίστασε να βλάψει την χώρα του και τον λαό του, για να συκοφαντήσει τους αντιπάλους του.

Αντί να πάρει άμεσα μέτρα, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, όπως με αγωνία τον προέτρεπε η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.

Μας αγνοούσε επιδεικτικά.

Παράλληλα, διόγκωνε με λογιστικές αλχημείες, κατά παραγγελία Παπακωνσταντίνου, το έλλειμμα του 2009.

Για να πλήξει έτσι την Ν.Δ. και να οδηγήσει τη χώρα στη μέγγενη του Δ.Ν.Τ.

Τώρα προσπαθούν να τους προστατέψουν.

Θα μείνει όμως στην Ιστορία και για κάτι ακόμη πραγματικά μοναδικό.

Για το ότι ποτέ άλλοτε, Πρωθυπουργός δεν έχει περιγράψει στη Διεθνή Κοινότητα τόσες πολλές φορές και με τόση επιμονή τον λαό του, ως έθνος φοροφυγάδων, διεφθαρμένων και πονηρών.

Και την χώρα του ως «Τιτανικό», για να πετύχει τελικά το σκοπό του.

Δεν δίστασε να διασύρει τον Ελληνικό λαό για να δικαιολογήσει τα δικά του ψέματα.

Μετά την επιλογή του ΠΑΣΟΚ, να οδηγήσει τ

Keywords
Τυχαία Θέματα