Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή

21:17 3/4/2012 - Πηγή: 24wro
Με τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή...
αλλά και τις συνεργασίες της με οργανώσεις του εξωτερικού, ασχολήθηκε το δεύτερο μέρος της έρευνας του Αθήνα 9.84 για το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή».

Για τα δύο βασικά συνθήματα που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά, δηλαδή το «έξω οι ξένοι» και το «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» σε συνάρτηση
με την κρίση νομιμοποίησης των πολιτικών ρευμάτων, μίλησε στον Αθήνα 984 ο Υποψήφιος Διδάκτωρ Συνταγματολογίας, πάνω στα «Συντάγματα του Μεσοπολέμου και το Νεοφασισμό» Αλέξανδρος Κεσσόπουλος.
«Γενικά έχουμε μετατοπίσεις προς τα άκρα. Κάθε οικονομική κρίση η οποία λαμβάνει διαστάσεις πολύ μεγάλης οικονομικής κρίσης είναι μια βασική προϋπόθεση, βασική προδιαγραφή για να μετακινηθούν κομμάτια του εκλογικού πληθυσμού προς τα άκρα ή προς ακραίες συμπεριφορές. Σε σχέση με την άκρα δεξιά σαφέστατα υπάρχει μια τέτοια τάση και, κατά τη γνώμη μου, ναι θα αποτυπωθεί και στις επόμενες εκλογές. Το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό θα αποτυπωθεί δηλαδή πόσο υψηλή θα την βρούμε πια στην ώρα της κάλπης, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακριβώς γιατί οι επόμενες εκλογές έχουνε ισχυρά στοιχεία ρευστότητας σε πάρα πολλά επίπεδα π.χ. δεν ξέρουμε το ποσοστό αποχής, το βαθμό συνοχής που θα έχουνε τα βασικά κόμματα εξουσίας, δεν ξέρουμε την ατζέντα που θα κυριαρχήσει στην προεκλογική περίοδο κλπ. Θα έχουμε πολλά κόμματα, έχουμε ένα κονιορτοποιημένο πλέον κομματικό σύστημα και είναι λογικό αυτό γιατί ο δικομματισμός έχει πια εξαντλήσει την ιστορική του αποστολή», είπε χαρακτηριστικά.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα