Η νεά ανακοίνωση του Mega για το δάνειο, επιβεβαιώνει το “Ολυμπία”. Απομένει να δούμε ποιός τέλεσε οικονομικό έγκλημα.

17:19 7/1/2013 - Πηγή: Olympia

Διαβάστε τι αποκαλύπταμε μόλις χθες: Ή η επιτροπή κεφαλαιαγοράς λέει ψέμματα ή το MEGA ομολογεί οικονομικό έγκλημα. Απαιτείται επέμβαση του εισαγγελέα.

Δείτε τώρα τη νέα ανακοίνωση, που μας επιβεβαιώνει απόλυτα: Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα η εισηγμένη εταιρεία

Τηλέτυπος.

Σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών επισημαίνει ότι εκ των 98 εκατ. ευρώ μόνο τα 10 εκατ. ευρώ αφορούν αύξηση του δανεισμού, τα υπόλοιπα 88 εκατ. ευρώ αφορούν αναχρηματοδότηση του προϋφιστάμενου ισόποσου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά τη παρακράτηση των προμηθειών, με το εκταμιευθέν ποσό ύψους 8,5 εκατ. ευρώ εξοφλούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας προς προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις. Για το δάνειο παρασχέθηκαν εξασφαλίσεις επί περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας η αξία των οποίων υπερβαίνει το ύψος των 140 εκατ. ευρώ.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Το να δώσεις 140 εκ. εξασφαλίσεις για καθαρό δάνειο 8,5 εκατομμυρίων, είναι εξήγηση που απευθύνεται σε ηλιθίους ή είναι αποκάλυψη εγκλήματος. Εάν όντως ισχύει όπως τα γράφει η ανακοίνωση του καναλιού, μιλάμε για καταχρηστική πρακτική εκ μέρους των τραπεζών.Εάν όμως δεν ισχύει, σημαίνει ότι ο προγενέστερος δανεισμός των 89 εκατομμυρίων περίπου, είχε γίνει ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ και το κανάλι κλήθηκε τώρα να τις προσκομίσει. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί διότι εάν υπήρξαν τράπεζες που είχαν δανείσει τέτοιο ποσό χωρίς εγγυήσεις, οι διοικήσεις τους πρέπει να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: Η δανειοδότηση του Mega, μοχλος ανάπτυξης για την οικονομία…


Keywords
Τυχαία Θέματα