Η δανειοδότηση του Mega, μοχλος ανάπτυξης για την οικονομία…

19:31 5/1/2013 - Πηγή: Olympia

…μην τον τραβήξετε (τον μοχλό) όμως πολύ και γίνει λάστιχο.

Η είδηση της αναχρηματοδότησης και επιπλέον δανεισμού μέσω ομολογιακού δανείου για το Mega, δυστυχώς επιβεβαιώνει το έγκλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του μνημονίου. Θυμάστε την μόνιμη επωδό για την αναγκαιότητα της δόσης που αναπαραγόταν αφειδώς στα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής, ότι δηλαδή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

θα έδινε την απαιτούμενη ρευστότητα στην αγορά μέσω δανειοδοτήσεων, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη.
Η δανειοδότηση λοιπόν από αυτά τα λεφτά που καλείται να εξοφλήσει το εγγόνι του σημερινού ψηφοφόρου με εγγύηση την δημόσια περιουσία, σε έναν υπερχρεωμένο τηλεοπτικό σταθμό, πως ακριβώς οδηγεί στην ανάπτυξη;
Τι θα συνεισφέρει στην Ελληνική οικονομία, στην πραγματική παραγωγή, στο κυνήγι των
πλεονασμάτων αυτή η εκροή;
Μήπως το Mega περίμενε αυτή την ένεση ρευστότητας για να γίνει παγκόσμιος παίχτης της ενημέρωσης, όπως το CNN, Russia Today, Al Jazeera, ώστε να προσελκύσει διαφημιστικά κονδύλια από τον οργανισμό τουρισμού του Μπανγκλαντές; Μάλλον όχι. Θα συνεχίσει απλώς να αναπαράγει επικοινωνιακό προϊόν για τους ιθαγενείς.
Μήπως το Mega αναζητούσε αυτή την ένεση ρευστότητας για να προβεί σε Ελληνικές υπερπαραγωγές που θα πωλούνται παγκοσμίως, προβάλλοντας τον πολιτισμό και φέρνοντας έσοδα σε σεναριογράφους, ηθοποιούς, παραγωγούς, μπούμεν και έμμεσο χρήμα μέσω της προώθησης πολιτισμού; Όχι. Μάλλον τριτοκοσμικές, οθωμανικές προβοκάτσιες θα συνεχίζει να προβάλλει, αποκαθιστώντας παράλληλα και τα τρισέγγονα των παραθυράτων της επικοινωνιακής του τακτικής.

Αυτή λοιπόν είναι η κατάληξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Και είναι λογικό. Ουδείς παράγοντας της πραγματικής οικονομίας δεν θα έδινε εκατομμύρια σε τηλεοπτικούς σταθμούς αναζητώντας την στήριξη τους. Αντίθετα, οι ελληνόφωνοι τραπεζίτες για να απομυζήσουν τους δημόσιους πόρους χωρίς καμμία συνέπεια, είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν τα μέσα νοητικής καταστολής των βαλλόμενων αστών για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το δόλιο έργο τους.


Keywords
Τυχαία Θέματα