“Εράσθητι Αυτής και δοξάσθητι΄΄.Ερως η ζωή.

02:13 9/10/2012 - Πηγή: Olympia
Με την λέξη ΄΄έρωτας΄΄οι άνθρωποι κατά το πλείστον αντιλαμβάνονται μία δυνατή συναισθηματική έλξη που έχει ως κέντρο την σεξουαλική πράξη-συνουσία.Ωστόσο αυτή δεν είναι παρά μία εμπαθής απόδοση της έννοιας ή οποία διαστρέφει και βιάζει το νόημα του όρου.Είναι αντιληπτή η δίψα της ανθρώπινης ψυχής για τον έρωτα αλλά δεν είναι καθόλου φρόνιμο μάλλον θα λέγαμε είναι επικίνδυνο να εκπίπτουμε των νοημάτων προς στήριξη των αδυναμίων ημών.

΄΄Ο έρωτας είναι ο καθρέφτης της ψυχής΄΄.Ελλ.παροιμία.
΄΄Ο έρωτας δεν είναι λέξη άτιμη, αλλά
μια λέξη που την ατίμασαν΄΄.Λαφοντάιν.
΄΄H αγάπη δεν αφορά δύο ανθρώπους που κοιτούν ο ένας τον άλλο, αλλά δύο ανθρώπους που μαζί κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση΄΄. Antoine .Η λέξη ΄΄έρωτας΄΄ δηλώνει θεία ενέργεια,απερίγραπτη,ανέκφραστη,πέραν και πάνω από κάθε αισθητή,συναισθηματική και διανοητική κατάσταση η οποία αφορά κυρίως μία πνευματική κατάσταση-στα έγκατα της καρδιάς.
Γίνεται τούτο αντιληπτό όταν το πύρινο άνωθεν πνεύμα εισέρχεται εντός του ανθρώπου-στην καρδιά του,τότε ο νους και η καρδιά και άπασα η υπόσταση του ΄΄ξεκολλά΄΄από τα γήινα.
Τα πάντα χάνουν την αξία τους,γίνοντε δευτερεύοντα μπροστά στην πρόσκληση της θείας ενέργειας.
Τα συναισθήματα-χοικές εκρήξεις του νου,τα διανοήματα-χοικές παραστάσεις του νου με τροφοδότη την μνήμη και τις αισθήσεις, δια της θείας έκλαμψης εμφανίζουν  την αληθή υποστασή τους(κάθε τι ψεύτικο γίνεται αναγνωρίσιμο) κάτι αδύνατον προς κατανόηση μέχρι τότε.

Ωστόσο αν και πρόκειται για το ίδιο πνεύμα αναλόγως της κατάστασης του ανθρώπου βιώνεται ως φως ή ως πυρ.Στις ψυχές που έχουν ροπή προς την αλήθεια-ελεύθερα πνεύματα(νους και καρδιά) βιώνεται ως φως ενώ στις διασπασμένες ψυχές όπου ο νους ρέπει στα γήινα και η καρδιά αναζητά την ζωή-πνεύμα ελευθερίας, βιώνεται ως πυρ ένεκεν της συνεχούς μόλυνσης της καρδιάς από τα γήινα ερεθίσματα(ζωή προς το θεαθήναι τοις ανθρώποις).

Ψυχές δούλικες προς το πνεύμα του κόσμου-σαρκικοί άνθρωποι,των οποίων η καρδιά και ο νους  είναι προσκολλημένα στα γεώδη είναι αδύνατον να δεχθούν το άνωθεν πύρινο πνεύμα της ελευθερίας, του έρωτα, διότι θα κολασθούν-θα σκοτισθούν-θα παρανοήσουν ακαρραία και εως εκ τούτου υπάρχει πνευματικός νόμος που τις προστατεύει και τις περιμένει προς ανόρθωση,προς ανάσταση.
Η προσκόλληση στα πράγματα του κόσμου γεννά την οδύνη.Κολ. 3,2             τὰ ἄνω φρονεῖτε, μὴ τὰ ἐπὶ τῆς γῆς.Α Κορ. 8,3          εἰ δέ τις ἀγαπᾷ τὸν Θεόν, οὗτος ἔγνωσται ὑπ᾿ Aὐτοῦ. Β Κορ. 3,17        ὁ δὲ Κύριος τὸ Πνεῦμά ἐστιν· οὗ δὲ τὸ Πνεῦμα Κυρίου, ἐκεῖ ἐλευθερία.Ο έρωτας είναι επίσκεψη του Θεού μέσα στην καρδιά μας.
Ανίερος άνθρωπος, ανέραστος εστί.Σε ψυχοσωματικό επίπεδο εφόσον τα πρόσωπα έχουν τις προυποθέσεις(έτερον φύλο,κοινή αλήθεια)το πνεύμα του έρωτα εστιάζεται αποκλειστικά στο ΄΄ερωτευόμενο΄΄ πρόσωπο και είναι αδύνατον να εξέλθει πέραν αυτού(ένωση εις σάρκαν μία).


΄΄Έρως ανίκατε μάχαν΄΄ (Ω, έρωτα, ανίκητε στη μάχη).Σοφοκλής.
΄΄Η πιο αποτελεσματική ερωτοτροπία είναι η αθωότητα,η

Keywords
Τυχαία Θέματα