Επιστολή προς Θωμά Ρομπόπουλο. Θωμά γιατί παραιτήθηκες; Τι ε ξυπηρετεί η παραίτηση σου, αντί της ανεξαρτοποίησης σου;

Πριν από λίγο σήμερα 17/10 ο βουλευτής Θωμάς Ρομπόπουλος υπέβαλε την παραίτηση του (ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παραίτησης).Ειλικρινά -και πίστεψε με φίλε Θωμά- παρότι σε γνωρίζω τόσα χρόνια είτε προσωπικά ή επιχειρηματικά, και παρότι έχω μια καλύτερη κατανόηση από το ευρύ κοινό που δεν σε γνωρίζει, αδυνατώ να κατανοήσω την απόφαση σου. Και αδυνατώ να το κατανοήσω, όχι για τους λόγους που αναγράφεις στην παραίτηση σου, τους οποίους και σέβομαι, αλλά για τον τρόπο που επέλεξες να αντιδράσεις. Εφόσον πραγματικά διαφωνείς και αδυνατείς να υπογράψεις και να ψηφίσεις θετικά,

θα έπρεπε να παραμείνεις στην Βουλή ως ανεξάρτητος βουλευτής με άποψη και γνώμη, αλλά και με την δύναμη της αντίθετης ψήφου σε όλα αυτά τα οποία εσύ καταδικάζεις με την επιστολή σου.

Δεν κατανοείς ότι με την πράξη σου ουσιαστικά ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙΣ το έργο που εσύ καταδικάζεις; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο αντικαταστάτης σου θα είναι ένα ακόμα πειθήνιο όργανο στο ξεπούλημα της Ελλάδος και στην εκχώρηση όλων των συνταγματικά καθιερωμένων δικαιωμάτων που τόσο πάσχισαν οι παλαιότεροι προκάτοχοι των εδράνων που καθόσουν;Αγαπητέ φίλε Θωμά. Όχι μόνο δεν σε καταλαβαίνω, αλλά θεωρώ την απόφαση σου μια ακόμα διευκόλυνση αυτών που κατά τα άλλα καταδικάζεις στην επιστολή της παραίτησης. Και ειλικρινά πίστεψε με, παρότι γνωρίζω την ντρομπροσύνη σου και την ευθυκρισία σου επί πολλά έτη, εδώ δεν χωράει ούτε το ένα ούτε το άλλο, ούτε ενδιαφέρει αν ο ίδιος ο ΓΑΠ επέλεξε μια άλλη έδρα με αποτέλεσμα την εκλογή σου, την δουλειά του έκανε και εάν τον βόλευε κάτι άλλο, θα το είχε κάνει. Αυτοί που σε επέλεξαν, σε επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσεις και να τους προστατέψεις από κακές και φασιστικού τύπου πρακτικές. Και με την σημερινή σου απόφαση, όχι μόνο δεν επαληθεύεις αυτές τις προσδοκίες, αλλά έρχεσαι ακριβώς απέναντι με αυτά που νόμιζαν ότι πρεσβεύεις. Κρίμα.

Γιώργος Μπάκος / Loutraki One

Διαβάστε κάτωθι το πλήρες κείμενο της παραίτησης……. Προς:Τον Πρωθυπουργόκ. Γεώργιο Παπανδρέου

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2011

Kύριε Πρόεδρε,

Η προσπάθεια μου να γίνω μέλος του Κοινοβουλίου άρχισε με τις εκλογές το 2000, όπου και εξελέγην πρώτος επιλαχών βουλευτής. Έχασα την έδρα για 41 ψήφους από τις 13.500 που είχα πάρει. Εάν έκανα ένσταση είχα πάρα πολλές πιθανότητες να την κερδίσω. Δεν έκανα ένσταση, δεν ήθελα να βγω βουλευτής από το Εκλογοδικείο.

Προσπάθησα πάλι το 2004 και ξαναπροσπάθησα για τρίτη φορά το 2009 όπου και εξελέγην έβδομος. Δεν θα είχα εκλεγεί βουλευτής εάν εσείς δεν είχατε παραιτηθεί από την έδρα της Θεσσαλονίκης και επιλέξει αυτή του Υπολ. Αττικής. Αυτό δεν το ξέχασα ποτέ!

Όλα αυτά τα χρόνια έδινα τις υπηρεσίες μου στο ΠΑΣΟΚ με ευχαρίστηση. Πίστευα στην ιδεολογία του. Η ανταμοιβή μου είναι η εκτίμηση, η αγάπη του κόσμου και η προσπάθεια για το καλύτερο.

Εκλέχθηκα βουλευτής σε μια ιστορική στιγμή. Στις 6/5/2010 ψηφίσαμε το Μνημόνιο Ι για να σώσουμε την Ελλάδα. Το ψήφισα με πολύ βαριά καρδιά νιώθοντας απογοήτευση. Ψήφισα χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω. Όποι

Keywords
Τυχαία Θέματα