ΕΥΡΩ, Χρέος και Τρομοκρατία

17:32 26/1/2012 - Πηγή: Olympia
Γράφει ο Δ. ΒουλγαρίδηςΌταν το πολιτικό σύστημα αρχίζει να τρίζει, όταν υπάρχουν ερωτήματα αν αντιμετωπίζουμε απλά λανθασμένες πολιτικές επιλογές ή ποινικά κολάσιμες ενέργειες, όταν υπάρχουν ενδεχόμενα για εγκληματικές ενέργειες κατά της χώρας και του λαού, τότε προπαγάνδα, απειλές, ακόμα και δικαστικές παρεμβάσεις, παίρνουν τη θέση των πολιτικών επιχειρημάτων, των επιστημονικών απόψεων, της δημοκρατίας.
Η ίδια μνημονιακή παρέα των προθύμων, που έχει το θράσος να απειλεί το λαό με μακελειό, που έχει την αδιαντροπιά να ονομάζει απλά παράπλευρη απώλεια τη δυστυχία του λαού, που έχει την αναισχυντία
να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, ταυτόχρονα μας εκβιάζει με καταστροφή αν δεν δεχθούμε την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας μας. Με φήμες και απειλές που διασπείρουν μέσω προπαγάνδας σκορπούν το φόβο, με μοναδικό στόχο την ψυχολογική καταρράκωση του λαού. Σκοπός τους να εμφανίζουν τις επιδιώξεις τους σαν τις μοναδικές λύσεις, φυσικά όλα αυτά διοχετεύονται χωρίς καμία έρευνα, τεκμηρίωση, επιστημονικό στοιχείο.
Έτσι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν την πεποίθηση, στο μεγαλύτερο μέρος του λαού, ότι σε περίπτωση που “γυρίσουμε στην δραχμή, το χρέος θα πολλαπλασιαστεί”. Μάλιστα αναφέρουν ότι εκτός του δημοσίου χρέους θα πολλαπλασιαστεί και το ιδιωτικό, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μη μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ένα άλλο επιχείρημα είναι ότι αφού η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, θα πρέπει να εισάγουμε τα πάντα και να τα πληρώνουμε σε πολλαπλάσιες τιμές, ανάλογες με την υποτίμηση που θα έχει το νέο νόμισμα.
Έτσι λοιπόν χτίζεται μία ολόκληρη θεωρία τρόμου που σερβίρεται με διάφορες “σάλτσες” που μιλούν για “επιστροφή στο ‘50″, “διεθνή απομόνωση” κ.λπ., που θυμίζουν έντονα την ατμόσφαιρα του 2004, σχετικά με την αποδοχή του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο. Μάλιστα παρατηρούμε ότι οι ίδιοι άνθρωποι, με τα ίδια περίπου επιχειρήματα, που τότε υποστήριζαν το σχέδιο είναι σήμερα οι υποστηρικτές του μνημονίου και των πολιτικών του.
Η απειλή λοιπόν είναι ότι αν η χώρα εγκαταλείψει την μνημονιακή πολιτική επιστρέφει στο εθνικό νόμισμα, που είναι ισοδύναμο με την συντέλεια του κόσμου. Η εξέλιξη αυτή θέτει σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο τα σπίτια μας, αλλά ακόμα και τη ζωή μας από λιμοκτονία. Γι’ αυτό άλλωστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε το χαράτσι «Ασφάλιστρο κινδύνου της περιουσίας». Πέρα από την οικονομική διάσταση, ήθελε ταυτόχρονα να πείσει τους πολίτες (ακόμα και όσους αντιδρούν στο μέτρο) ότι μόνο η μνημονιακή πολιτική εξασφαλίζει την περιουσία τους. Είναι όμως έτσι;
Στο σημείο αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στόχος του κειμένου δεν είναι να εκθέσει προσωπικές απόψεις σε οικονομικά και νομικά θέματα, αλλά να συγκεντρώσει και να παραθέσει κάποιες επιστημονικές θέσεις ειδικών στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Ο κύριος Πάνος Παναγιώτου (1) λοιπόν, σε άρθρο του αναφέρει χαρακτηριστικά :
«H “ελληνική κρίση” έχει πολλές κρυφές πτυχές τις οποίες εντέχνως όσοι, λιγοστοί, πολιτικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν έχουν κρατήσει στη σκι
Keywords
Τυχαία Θέματα