Έχουν υπογράψει την απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων και ταΐζουν τον κόσμο κουτόχορτο!

17:56 11/1/2012 - Πηγή: Olympia
Η μετάφραση του επίμαχου σημείου της 5ης Έκθεσης του ΔΝΤ Δεκ 2011 συγκεκριμένα του άρθρου 24 (κλικ στην εικόνα για μεγένθυση)24. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν επίσης στην προώθηση διαφόρων συμφωνημένων διαρθρωτικών δαπανών και των μεταρρυθμίσεων των εσόδων ως στόχο να στηρίξει καλύτερα τις προσπάθειες προσαρμογής (ΜΟΧΠ ¶ 7):Μειώσεις Προσωπικού. Για να παραδώσει την προβλεπόμενη μείωση του προσωπικού με
πάνω από 150.000 της γενικής κυβέρνησης μεταξύ 2010 και 2015 (22 τοις εκατό της δημόσιας απασχόλησης),η κυβέρνηση συμφώνησε να υποστηρίξει τον υφιστάμενο 1:5 κανόνα σχέσης με ένα προ-συνταξιοδότησης πρόγραμμα, διάρκειας ενός έτους άδεια απουσίας και πρόωρων αποχωρήσεων, και την εισαγωγή διάφορων ελέγχων για τις νέες προσλήψεις. Οι τελευταίοι περιλαμβάνουν μια μείωση του αριθμού των προσλήψεων των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών (των οποίων οι απόφοιτοι έχουν αυτόματα πρόσληψη), την αναπλήρωση του καθεστώτος άδειας απουσίας με την πάροδο του χρόνου, και την κατάργηση των κενών θέσεων. Έως το 2015, αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν την απασχόληση της γενικής κυβέρνησης στο 12 τοις εκατό του εργατικού δύναμη, 3 τοις εκατό κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (2008), και δεδομένης της σχεδιαζόμενης μισθών μεταρρυθμίσεις, θα μειώσει το μισθολογικό κόστος του δημόσιου σε περίπου 9 τοις εκατό του ΑΕΠ, που ταιριάζουν όπως σε μερικές από τις χαμηλότερες δαπάνες για τις χώρες του ΟΟΣΑ (π.χ. Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία).

Και το γράμμα Βενιζέλου – Προβόπουλου στο ΔΝΤ σε μετάφραση:

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ είναι μέρος της από
Δεκέμβριος του 2011, ΔΝΤ Χώρα Έκθεση αριθ. 11/351 με θέμα Ελλάδα: Πέμπτη εξέταση στο πλαίσιο διευθέτησης της συμφωνίας Stand-By, επαναφοράς και Αιτήσεως παραίτησης  από την μη τήρηση των κριτηρίων απόδοσης. Δελτίο Τύπου των μελών του εκτελεστικού Διοικητικού Συμβούλιου Συζήτηση και δήλωση του Εκτελεστικού Διευθυντή για την Ελλάδα.
Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ Ι. ΕΛΛΆΔΑ: Επιστολή Προθέσεων
Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2011
Κα Christine Lagarde:
Διευθύνων Σύμβουλος
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Ουάσιγκτον
Αγαπητή κα Lagarde:
Στο συνημμένο πρόσφατο ενημερωτικό για τα μνημόνια των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών (MEFPs) από το 2010, 28 Φεβρουαρίου και 4 Ιουλίου του 2011, περιγράφουμε την πρόοδο και τα βήματα προς την κατεύθυνση της πολιτικής την επίτευξη των στόχων του οικονομικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από μια Stand-By συμφωνία.
Συνεχίζουμε να σημειώσουμε πρόοδο με το οικονομικό μας πρόγραμμα:
Σχετικά με τους δημοσιονομικούς  στόχους μας, έχουμε εργαστεί για να οικοδομήσουμε την άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή που έχουμε συνειδητοποιήσει από τα τέλη του 2009. Ωστόσο είχαμε να καταπολεμήσουμε τις ισχυρές αντιξοότητες από την ύφεση, και επίσης κάποιες καθυστερήσεις για την εφορμαγή μέτρων. Δυστυχώς, λόγω αυτών των παραγόντων, χάσαμε το τέλος Σεπτεμβρίου κριτήριο απόδοσης στο βασικό ταμειακό υπόλοιπο της γενικής κυβέρνησης κατά ενός μικρού περιθ

Keywords
Τυχαία Θέματα