ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ ΥΦΕΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ 2011! 5,2% ΣΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ . . .

Μπροστά στον φόβο για ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν συρρίκνωση 5,2% στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Αν υπολογίσουμε τη σε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 8,3% το πρώτο τρίμηνο του έτους και 7,4% το δεύτερο τρίμηνο, τότε η βουτιά γίνεται ..μακροβούτι στα βαθιά, με ύφεση 7% σε επίπεδο εννιαμήνου!

Για να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για ετήσια ύφεση 5,5% , ούτε λίγο ούτε

πολύ το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ θα πρέπει να εμφανίσει σχεδόν μηδενική μεταβολή σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, πράγμα που φαντάζει σχεδόν αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι το ΑΕΠ σε σταθερές τιμές 2005 διαμορφώθηκε το τρίτο τρίμηνο σε 47,987 δισ. ευρώ από 50,605 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου αφορούν εκτιμήσεις και όχι τα τελικά στοιχεία.

Λόγω της διακοπής της χρονολογικής σειράς των τριμηνιαίων στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης και τη διαθεσιμότητα στοιχείων για μια πολύ μικρή χρονική περίοδο (1ο τρίμηνο 2009 ‐ 3ο τρίμηνο 2011) όπου πρέπει να εφαρμοστεί η εποχική διόρθωση, σε συνδυασμό με τις σημαντικές μεταβολές που σημειώνονται στους οικονομικούς δείκτες βάσει των οποίων εκτιμάται το τριμηνιαίο ΑΕΠ, η εφαρμογή της εποχικής διόρθωσης δεν παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι μόνο τα μη εποχικά διορθωμένα.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα