Deutschland über alles.

“Οι παλαιότεροι από εμάς, που έχουμε ζήσει ως παιδιά την αγριότητα της γερμανικής κατοχής και τη βάρβαρη και απάνθρωπη συμπεριφορά των κατοχικών στρατευμάτων, νιώθουμε οργή απέναντι σε ένα κράτος που οι ηγέτες του θα έπρεπε να σέβονται τον λαό μας, που τόσα έχει υποφέρει από τα στρατεύματά του και το οποίο οφείλει τεράστια ποσά ως αποζημιώσεις για όσα διέπραξε σε βάρος του, και τα οποία αρνείται να καταβάλει”.

Άρθρο του κ.Μανόλη Γ. Δρεττάκη
τέως αντιπροέδρου της Βουλής,και καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.

Όσα ζήσαμε τις τελευταίες

15 ημέρες, μετά την επικίνδυνη απόφαση του πρωθυπουργού να θέσει σε δημοψήφισμα τη συμφωνία της 26/27 Οκτωβρίου για το «κούρεμα» του… δημόσιου χρέους της χώρας, αποτελούν την πιο κραυγαλέα απόδειξη για το ποιος αποφασίζει για τα κρίσιμα ζητήματα, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της ευρωζώνης συνολικά.

Υπακούοντας στην απαίτηση του διδύμου Μέρκελ-Σαρκοζί, ο πρωθυπουργός πήγε στις Κάννες για να δώσει εξηγήσεις. Εκεί του δηλώθηκε ορθά-κοφτά ότι η ευρωζώνη δεν συζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία της 26/27 Οκτωβρίου, και αν εκείνος επιμείνει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν οι Eλληνες θα είναι: «ναι ή όχι στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη». Και όχι μόνο αυτό, αλλά το δημοψήφισμα με το ερώτημα αυτό θα έπρεπε να διεξαχθεί στις 4.12.2011.

Το τελεσίγραφο αυτό προς την Ελλάδα των Μέρκελ-Σαρκοζί είχε αποφασιστεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας και η καγκελάριος Μέρκελ απλώς το μετέφερε στις Κάννες και ο πρόεδρος της Γαλλίας, ως πιστός υποτακτικός της, το υιοθέτησε αμέσως. Επρόκειτο για μια πρωτοφανή, προσβλητική και απαράδεκτη επέμβαση των –κατά τα άλλα «φίλων και εταίρων» μας– στα εσωτερικά της χώρας μας, την οποία ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα.

Σύσσωμος ο ελληνικός λαός αντέδρασε στον εξευτελισμό της χώρας μας από τη Γερμανία. Οι παλαιότεροι από εμάς, που έχουμε ζήσει ως παιδιά την αγριότητα της γερμανικής κατοχής και τη βάρβαρη και απάνθρωπη συμπεριφορά των κατοχικών στρατευμάτων, νιώθουμε οργή απέναντι σε ένα κράτος που οι ηγέτες του θα έπρεπε να σέβονται τον λαό μας, που τόσα έχει υποφέρει από τα στρατεύματά του και το οποίο οφείλει τεράστια ποσά ως αποζημιώσεις για όσα διέπραξε σε βάρος του, και τα οποία αρνείται να καταβάλει.

Αντιμετωπίζοντας την απόρριψη της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα «ναι ή όχι στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», όχι μόνο από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την κοινή γνώμη, αλλά και από κορυφαία στελέχη του κόμματός του, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να την αποσύρει. Η αναταραχή, όμως, που προκάλεσε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά τόσο στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε. όσο και παγκόσμια, η ασύλληπτης ανευθυνότητας πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για ένα δημοψήφισμα –για το οποίο δεν είχε ενημερώσει ούτε τους υπουργούς και τους βουλευτές του κόμματός του ούτε τους εταίρους μας– επιδείνωσε τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. και στη διεθνή σκηνή και

Keywords
Τυχαία Θέματα