Αποκάλυψη – βόμβα από την Διονυσία Αυγερινοπούλου. Έφερε εμπειρογνώμονες από τον ΟΗΕ για τις φυσικές καταστροφές και τα πράσινα παχύδερμα αρνήθηκαν να τους συναντήσουν!

16:52 6/2/2012 - Πηγή: Olympia
Κατηγορώ της Διονυσίας Αυγερινοπούλου για την εγκληματική αμέλεια στην Ηλεία:Να αποδοθούν επιτέλους και ευθύνες. Να δοθεί ΄Αμεση και Έκτακτη οικονομική βοήθεια στους πληγέντες.
Με τραγικό τρόπο η Ηλεία βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως θύμα των κλιματικών αλλαγών και της κρατικής προχειρότητας. Ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν ή χάθηκαν, περιουσίες εξανεμίστηκαν, κρίσιμες υποδομές υποβαθμίστηκαν, επιχειρήσεις πλημμύρισαν, σπίτια και καλλιέργειες βρέθηκαν κάτω από το νερό.
Είναι ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες. Ποια μέτρα έλαβε ο κρατικός μηχανισμός για να προετοιμαστεί ο Νομός για την
κακοκαιρία; Ποιος σχεδίασε Νοσοκομείο σε τοποθεσία ευάλωτη σε πλημμυρικά φαινόμενα; Ποια μέτρα έλαβαν για να καθαρίσουν φρεάτια, χείμαρρους και αρδευτικά κανάλια;
Σε επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή τόνισα ότι ενόψει της κακοκαιρίας, που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας πρέπει να προστρέξει με ακόμη μεγαλύτερες δυνάμεις και με σχέδιο για να αποφευχθούν νέα προβλήματα.
Σε συνδυασμό με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία η Ηλεία απειλείται με οικονομικό αφανισμό. Είναι άμεση ανάγκη να χορηγηθεί άμεση και έκτακτη βοήθεια στους πληγέντες. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ηλεία με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια, δίχως η πολιτεία να έχει κάνει τα απαραίτητα για να προετοιμάσει τους κατοίκους, αλλά και τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας του Νομού στις νέες δύσκολες συνθήκες. Από το 2007, έχει διαπιστωθεί από τη διεθνή επιστημονική επιτροπή του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές (IPCC) ότι η Νοτιοανατολική Ευρώπη, και κυρίως η Δυτική Ελλάδα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων. Για τον λόγο αυτό, είχα από το 2007 προτείνει την ίδρυση Κέντρου Κλιματικών Αλλαγών για τη Μεσόγειο με έδρα στην Ηλεία, ενώ πριν από δύο μήνες προσκάλεσα στην Ηλεία εμπειρογνώμονες από το ειδικό κλιμάκιο του ΟΗΕ για τις φυσικές καταστροφές, τους οποίους οι εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης αρνήθηκαν ακόμη και να συναντήσουν. Είναι ώρα να πάψουμε να δαπανούμε χρήματα για να καλύπτουμε τις ζημιές από τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και να δώσουμε επιτέλους έμφαση στην πρόληψη. Να επενδύσουμε στον καλύτερο συντονισμό, τον επιστημονικό σχεδιασμό, την προετοιμασία των υποδομών και στην ενημέρωση των πολιτών.
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα